TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EBSO yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu

EBSO, İAOSB’da 200 milyon TL maliyetle hayata geçireceği yeni hizmet binası için temel atma töreni düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EBSO yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu

NURETTİN BAKİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’nde 200 milyon TL maliyetle faaliyete geçireceği yeni hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ile çok sayıda sanayici katıldı. Törende bir konuşma gerçekleştiren Yorgancılar, sanayicilerin yeni yatırımları için yer bulamama sorununu bir kez daha dile getirdi. EBSO’nun yeni hizmet binasıyla ilgili de ‘baba-çocuk’ benzetmesi yapan Yorgancılar, “EBSO, baba organize sanayi bölgeleri de onun çocukları. Çocuklar büyüyor ve bugün babalarına ev sahipliği yapıyor. Ben bununla gurur duyuyorum” dedi. 

Ender Yorgancılar

ÇOCUĞUNDAN BABASINA AHDE VEFA!

İzmir’de birçok sektörün yatırım için yer arayışında olduğunu bir kez daha dile getiren EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, yeni hizmet binasıyla ilgili de ‘baba-çocuk’ benzetmesi yaptı. Yorgancılar, “Bugün çok değerli ve çok hayırlı bir günde bir araya geldik. EBSO, baba organize sanayi bölgeleri de onun çocukları. Çocuklar büyüyor ve bugün babalarına ev sahipliği yapıyor. Ben bununla gurur duyuyorum. Odamız bugüne kadar 20 ye yakın sanayi bölgesi kurdu. Bu odalarımız, kendi yönetimlerini seçerek kendi kendini yönetme noktasına gelmiştir. Sanayiciler olarak tek arzumuz ve isteğimiz sanayi yerlerinin artırılması. Bugün birçok sektörün yatırım yapmak için yer talebi var. Bu sektörlerimiz için en az 10 milyon metre karelik alan bulunsa İzmir yatırımla dolacak. İzmir, bugün ticaret fazlası veren bir il konumuna geldi. O açıdan organize sanayi bölgelerinin artması bu açıdan çok önemli. İzmir’de kurduğumuz birlik ve beraberlik ile kentimize çok şey kazandırdık. İzmir’imizin daha iyi yerlere gelmesi için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Cenk Hasan Karace


ODAMIZA AHDE VEFA GÖSTERDİK!

İESOB Başkanı Cenk Hasan Karace, “Sizlerin de bildiğiniz gibi Türkiye’nin öncü organize sanayi bölgelerinden biri olan İAOSB, EBSO tarafından kuruldu, İzmir’de bu şekilde çok sayıda organize sanayi bölgesi kuruldu ve yönetimleri EBSO  tarafından belirlendi. Bölgemiz de odamıza ahde vefa göstererek yeni hizmet binasının bölgemizde kurulması kararını almıştı. EBSO hizmet binasının sanayi bölgemizin sınırları içerisinde faaliyette olacak olması bize birçok noktada avantaj sağlayacak, birlikte dirsek dirseğe çalışmamıza olanak sağlayacak. Sanayicilerin sesi olan odamıza da güç verecektir. Yine hizmet binasının diğer birçok organize sanayi bölgesine yakın olması; EBSO’ya ulaşımı çok daha kolay olacaktır. Ben bu anlamda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Hepimizin katkılarıyla çok güzel bir hizmet binası olacak. Binamızın 19 mayıs 2024’te faaliyete geçecek gibi bir öngörümüz var, hizmet binamızın bu tarihte açılması için var gücümüzle çalışacağız” dedi. 

EBSO temel atma töreni

CUMHURİYETİN 100. YILINDA ANLAMLI TEMEL ATMA 

Cumhuriyetin 100’üncü yılında EBSO’nun yeni hizmet binasının temelini atmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ise, “Bugün odamız için heyecanlı ve tarihi bir gün. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında odamızın hizmet binasının temelini atmamız çok anlamlı. Odamızın gücünü pekiştirmiştir. Odamız kentimiz ve bölgemiz için olduğu kadar ülkemiz için de her zaman önemli bir marka olmuştur. Oda olarak daha iyi hizmet etmek için bir mimari yapının ilk harcını atıyoruz. Binamızda yapacağımız ilk meclisimizi de heyecanla bekliyoruz. EBSO yeni hizmet binası ile cumhuriyetimizin aydınlık kurumlarından biri olmaya devam edecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.