TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DTO’da gündem deprem: Umarım bir şeylerden ders çıkarırız

İMEAK DTO İzmir Şubesi şubat ayı olağan meclis toplantısında gündem, ülkemizi yasa boğan deprem felaketi oldu. Başkan Yusuf Öztürk, “Acı bir felaket yaşadık, umarım bir şeylerden ders çıkarırız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DTO’da gündem deprem:  Umarım bir şeylerden ders çıkarırız

NURETTİN BAKİ

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Argun Gündüç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk;“Çok fazla konuşma yapma planım yok. Gerçekten çok büyük bir felaket yaşadık ve hala etkisi devam ediyor. Umarım bir şeylerden ders alırız. Depremlerde hayatını kaybedenlereAllah rahmet eylesin, ailelerine sabırlar diliyorum. Çok değerli iki denizci kardeşimizi kaybettik. Meclisimizin tüm bileşenleri üstün bir gayret gösterdi. Sektörümüzün yaptığı yardımlarıyla ilgili gurur duyuyorum.Devletimiz yanı başımızda. Kolay değil. 11 şehir 13 milyon kişi, kar kış Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

TOBB’DAN 41 MİLYON TL’LİK YARDIM

Yardımlarla ilgili kısa bilgiler de veren Başkan Öztürk, “23 tır yardım malzemeyi günlük 500 kişilik yemek dağıtıldı. TOBB çatısı altında İzmir’deki odalarla birlikte 41 milyonTL civarında yardım toplanıldı. Ana mesele şu; bundan sonraki yardımlar düzen içerisinde ve kalıcı olmalı. Aynı şeyi İzmir depreminde de yaşadık. Bununla ilgili olumlu bir adım atılmıştı ve sanıyorum 80 aile kalıcı konut sahibi oldu. Bundan sonra neye ihtiyaç olacaksa DTO içinde olacak. Şu anda artık neyin ihtiyaç olduğunu net olarak biliyoruz. Onun için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.