TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğli Belediyesi’nde gündem Köyiçi ‘Planı’

Çiğli Belediyesi olağan meclisinin gündem konusu olan Köyiçi planının yavaş ilerlediğini söyleyen Arslan, “Bu kadar süre içinde iş yapamıyorsak mevcut müdürlüğü kapatalım” dedi

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 17:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çiğli Belediyesi’nde gündem Köyiçi ‘Planı’

Çiğli Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleşti.

çiğli belediye meclis_ilkses

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün katılım göstermediği toplantı CHP Meclis Üyesi Deniz Bektaş yönetiminde yapıldı. Dilek ve temenniler kısmında söz alarak Köyiçi planlarıyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “30 gün boyunca planlar askıda kaldı. Ayın 13’ünde askıdaydı hala bir çalışma yapmadıysak yol yürüyüşümüzde sıkıntı var. Bu kadar süre içinde iş yapamıyorsak müdürlüğü kapatalım” dedi.

nedim aslna çiğli_ilkses

SÜREÇ YAVAŞ İLERLİYOR

Meclisin birinci oturumunda konuşulan Köyiçi planları konusundaki itiraz değerlendirmelerinin yavaş ilerlediğini belirten AK Parti Meclis Üyesi Nedim Arslan, “Bu sürecin hızlandırılması gerekiyor. Maddi hataları planlamada sunup hataların düzeltilmesi taraftarıyız. Gelecek haftalarda gerekirse başkanımızın da katılımıyla bir ara meclis düzenleyerek bu durumu görüşmemiz gerekiyor. Geçen her zaman bizim aleyhimize işliyor. Elbette ki bütün dilekçeler tek tek incelenecektir. Gereken bütün usuller tabii ki yapılacaktır. Bizim isteğimiz, hassasiyetimiz çabuk olması. Bu meclisin bununla ilgili sağlıklı doğru ve en iyi kararı vermesi gerekiyor” diye konuştu.

MEVCUT KOMİSYON KAPATILISIN

Komisyona gelen projelerin 1 aylık askı süreciyle birlikte yaklaşık 2 aydır beklediğini dile getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe, “Bu kadar zamanda biz hala burada bir çalışma yapmadıysak bizim ilerlememizde bir sıkıntı vardır demek. Burada bazı itirazlar var ve insanlar bekliyor. 3, 5 tane dilekçeyi kontrol edemiyorsak mevcut müdürlüğü kapatalım gitsin. Bu kadar süre içinde neden kontrol etmedik? Proje 1 ay askıdayken neden kontrol etmedik? Bir an önce çalışmalar yapılıp olağanüstü meclis toplantısının tertip edilmesi gerekiyor. Proje daha İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gidecek. Orada görüşülecek geri gelecek. Daha fazla kimseyi mağdur etmemek için Köyiçi projesinin bir an önce karara bağlanması gerekiyor” diye belirtti.

İŞİN AKSAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Süreçle ilgili yapılan eleştirilere cevap veren İmar Komisyonu Başkanı Barbaros Kiriş, “Sürecin hızlandırılması için çalışıyoruz. 600 tane itiraz dilekçesi var. Yapılan maddi hataları ve kurumların itirazlarını değerlendiriyoruz. Koordineli bir şekilde müdürlüğümüz ile de beraber çalışılıyoruz. İşin aksaması söz konusu değil. Biz de süreci hızlandıracağız. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Müdürlüklerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

MECLİS OLARAK KARAR VERMEMİZ LAZIM

Partili Meclis Üyesi Özgür Kaner de söz alarak, “600 tane itiraz dilekçesi hakkında bir karar vermemiz lazım. 100 tanesi makbudur, aynıdır deyip topluca geçilemiyor, tek tek karar alınıp meclisten geçirilmesi lazım. 5 binlik planın da kesinleşmesi lazım. Hukuki anlamda 600 küsür tane şikayet hakkında meclis olarak karar vermemiz lazım” dedi.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Çiğli Fen Lisesi İzmir'in gururu oldu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.