TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Gökçen’den rest: El uzatanların başlarına yıkarız

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Bakan Tekin’in “kız okulları” sözlerine sert tepki göstererek “Eğitim hakkına el uzatanların başlarına yıkarız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 11:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’li Gökçen’den rest: El uzatanların başlarına yıkarız

TENZİLE AŞÇI/ÖZEL HABER

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “kız okulları” açılmasına yönelik sözlerine tepkiler artarak devam ediyor. Bakan Tekin geçtiğimiz günlerde kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin 'Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum' dediğini ifade eden Tekin, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamak. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" ifadeleriyle yeni bir tartışmanın kapısını aralamıştı. 
Bakan Tekin’in sözlerine gerek laiklik gerekse psikoloik gelişi açısından birçok kesimden tepkiler yağarken CHP İzmir Milletvekili ve PM üyesi Gökçe Gökçen, “karma eğitim kırmızı çizgimizdir” diyerek Tekin’in sözlerine rest çekti.

GÖKÇE GÖKÇEN_İLKSES

GÖREVİ LAİKLİK İLKESİNE SAVAŞ AÇMAK DEĞİL

Bakan Tekin’in sözlerinin ‘suçluyla pazarlık’ olarak görülebileceğini ifade eden Gökçen, “Bakan devletin görevlisi olduğunun bile farkında değil. Bir kişi zorunlu eğitime karşı olacak, çocuğunun eğitim hakkını gaspedecek, devletin bakanı da çıkıp diyecek ki ‘ben bu suçluyla oturup çocuğu pazarlık konusu ediyorum.’ Böyle bir skandal olamaz. Devletin görevi çocukların okula gitmesini sağlamaktır, Anayasa’nın değişmez maddelerinde yer alan laiklik ilkesine savaş açmak değil” dedi.

MUHAFAZAKAR DEĞİL KADIN VE ÇOCUK DÜŞMANILAR

Mayıs genel seçimlerinin ardından kadınların ve kız çocuklarının toplumsal hayattaki yerlerine ilişkin ‘muhafazakar’ görüşleri olan HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi AK Parti listelerinden meclise girmişti. Partilerin toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin ideolojisi halen tartışma konusu olurken ‘kız okulları’ söylemini iki partinin meclisteki varlığı üzerinden yorumlayan Gökçen, “Erdoğan, üç-beş oy için kadınları sahiplendirmekten bahsedenleri, Öcalan’a af çıkarılabilir diyenleri, 15 yaşındaki çocuğun cinsel olgunluğundan bahsedenleri meclis sıralarına oturttu. Bu partiler muhafazakar değil, düpedüz cumhuriyet, kadın ve çocuk düşmanıdırlar. 6 yaşındaki kız çocuğunun zorla evlendirilmesini, yıllarca istismara uğramasını normal karşılayanlardır. Şimdi ise cinsiyet ayrımcılığını ilkokul düzeyine çekmeye çalışıyor, bunu normal karşılamamızı bekliyorlar. Asla izin vermeyeceğiz.

GÖKÇEN_İLKSES

ŞERİAT ADIM ADIM İNŞA EDİLECEK

Türkiye’nin gerek üst yöneticiler tarafından yapılan açıklamalar gerekse gayrimeşru şekilde yapılan uygulamalarla şeriat düzenine geçirilmeye çalışılıp çalışılmadığı konusunda da değinen Gökçen şunları söyledi; “İktidar İzmir’den bir proje başlattı biliyorsunuz. Okullara imam atamaları yaparak laikliğe de çocukların ruh sağlığına da savaş açıyor, bu uygulamayı İzmir’den başlatarak tüm topluma bir intikam mesajı vermeye çalışıyorlar. Kadını koruyan kanunları hedef alıyorlar, vatandaşın inancını, kutsal değerlerini kullanarak siyasete alet ediyorlar. Yaşam tarzlarını hedef alıyor, birtakım tarikat-cemaat gruplarına cesaret vererek konser ve etkinlikleri yasaklıyorlar. Şeriat bir günde gelmeyecek, işte böyle adım adım inşa edilecek. Bu yüzden her bir aşamada direnmeli, Cumhuriyet değerlerine hiç olmadığı kadar sahip çıkmalıyız.” 

EL UZATANLARIN BAŞLARINA YIKARIZ

‘Kız okullarına’ ilişkin Meclis’e yasa teklifi gelmesi durumunda sert tavır sergileyeceklerini ifade eden Gökçen, “Baştan uyarıyorum. Kız çocuklarına, eğitim hakkına el uzatanların başlarına yıkarız. Karma eğitim kırmızı çizgimizdir” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.