TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’in nazar boncukları

Dün CHP Genel Merkezinde tüm gün süren İzmir mesaisinde büyükşehir ve ilçe belediyelerinde adaylar belirlenmişti. Değişim rüzgarının sert estiği İzmir’de CHP’nin yönetiminde olan 24 belediyenin sadece üçünde mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilerek CHP İzmir’in nazar boncukları oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 17:40
Kaynak: RABİA AYKUT
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’in nazar boncukları

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala dün CHP’de uzun süredir devam eden İzmir adayı düğümü çözüldü

CHP Genel Merkezinde art arda gerçekleştirilen ve neredeyse tüm gün süren MYK ve PM toplantılarının ardından partinin İzmir’de ilçe belediyeleri ve Büyükşehir adayı belirlendi.

Büyükşehirde mevcut İzBB Başkan Tunç Soyer, seçimlerde aday gösterilmezken partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu.

İlçe belediye adaylarında ise ‘değişimin’ etkisi sonuna kadar hissedildi. İzmir’de CHP’nin elinde bulunan 24 ilçesinin neredeyse tamamında mevcut başkanların dışında isimler aday gösterildi.

PM sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “‘Değişim nerede’ diyenler İzmir’e baksın” demiş ve yaşanan değişime dikkat çekmişti.

24 BAŞKANDAN 3 TANESİ KALDI

CHP’de MYK ve PM toplantıları sonrasında İkinci kez aday gösterilen ise sadece üç isim oldu.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 2019’da seçilip 2024 yerel seçimi için yeniden aday gösterilen tek isimler oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.