TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çelik’ten ‘liman’ metaforunda Kılıçdaroğlu’na destek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ‘değişim’ hareketliliğinin yaşandığı CHP’de ‘liman’ metaforu üzerinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 11:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çelik’ten ‘liman’ metaforunda Kılıçdaroğlu’na destek

TENZİLE AŞÇI

Geçtiğimiz haftalarda CHP Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen Devrim Barış Çelik, CHP İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programında konuştu.

Konuşmasında, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından parti içinde yükselen ‘değişim’ değinen Çelik, kongreler sürecinde de parti içi birliktelik uyarısı yaptı.

Çelik ayrıca, üstü kapalı bir şekilde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlere kadar partinin genel başkanı olarak görev yapmasını desteklediği mesajını verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda Bayramlaşma Toplantısı

PARTİNİN GELİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ İÇİN

Kılıçdaroğlu’nun ‘gemi ve liman’ sözlerine gönderme yapan Çelik, “Genel başkan yardımcısı olarak ilk kez İzmir örgütünün karşısına çıkıyorum CHP; 100 yıllık bir kurum olduğu kadar fırsat eşitliğinin, liyakatin olduğu, en alt üyenin çocuğundan başlayarak her aşamasında görevler alabileceğiniz, o görevleri seçimle başarabileceğiniz bir süreci inşa eden bir partidir. CHP kurtuluşun ve kurtuluşun partisi olarak yeni bir seçim dönemine giriyor. Bu seçim dönemi bizim için yeniden şahlanışın ve kaptanın gemiyi limana ulaştırması için çaba sarf ettiği bir dönemin başlangıcı olarak kabul etmek gerekiyor. Biz, kongreler ve kurultaylar sürecini bir dayanışma içinde geçireceğiz. Ama aynı zamanda partinin gelişimi ve dönüşümü için de üyemizden yöneticimize kadar herkesin katkı sunacağı bir süreç yaşanacak” dedi.

HERKES FİKİR BEYANINDA BULUNABİLECEK

Tüzük değişikliği kararına da değinen Çelik, kapsayıcı bir tüzük için harekete geçtiklerini söyleyerek “Kongreler kararıyla aynı zamanda bir tüzük değişikliği de öngörüldü. Bunun için bir tüzük komisyonu oluşturuldu. Bu komisyon her kademeden arkadaşların görüş ve fikir beyanlarında bulunabileceği bir sistem istedik. Bunun için gerekli bir sistem oluşturuldu. Sizlerin de bu bilgilendirmelere bilgi ve birikimleriniz doğrultusunda bilgiler paylaşmanızı istiyorum. Bayramlar bizim kırgınlıklarımızın ve küskünlüklerimizin geride bıraktığı bir dönem olur. Bizim de bu bayram arifesinde herkesle tek tek el sıkışarak geçirmek istediğimiz dönem. Bu bayram bizim için bir vesile olsun. Sadece komşularımız ile değil, partili dostlarımızla kucaklaşacağımız bir dönem olsun” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.