TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışanlar ve vatandaş karşı karşıya geldi: ‘Zamlı’ etler ‘indirimli’ diye satıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Ekim-2 Kasım arasında temel ürünlerde yüzde 50 oranında indirim yapılacağını söylediği Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde yüzde 50 indirim uygulanmazken et ürünlerinde Haziran ayında başlayan ‘zamlı’ fiyatların ‘indirimli’ fiyat olarak satışa sunulması dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çalışanlar ve vatandaş karşı karşıya geldi: ‘Zamlı’ etler ‘indirimli’ diye satıldı

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların alım gücü her geçen gün azalırken iktidardan birçok kez cumhuriyetin 100. Yılı için marketlere “100. Yılı yakışır büyük indirim” çağrıları yapılmıştı.

Çağrıların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkezi hükümet tarafından vatandaşı “uygun fiyatlı” ürünlerle buluşturmak için açılan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’nde 16 Ekim-2 Kasım arasında temel ürünlerde yüzde 50 oranında indirim yapılacağını söylemişti.

Ancak indirim sözlerde kalırken dün marketlere akın eden vatandaşların elleri boş kaldı. Yüzde 50 indirim yapılacağı söylenen temel ürünlerde yüzde 50 indirim uygulanmazken, belirli oranlarda indirim yapılacağı söylenen ürünlerde de ya hiç indirim yapılmadı ya da 1-2 lira gibi cüzi indirimler yapıldı.

Marketlere giden vatandaşlar, indirimlerin yapılmamasına tepki gösterirken fiyatlarda önceki dönemlere göre hiçbir değişiklik olmadığı görüldü.

et sevmem

anlamsız1

dana kavurmaaaaaaa yeterrrr

ETLERDE FİYAT ZAMLI HALDE KALDI

İndirim yapılacağı söylenen ürünlerden en çok dikkat çekenlerden biri de son dönemlerde dar gelirlinin tadını unuttuğu kıyma ve kavurmada oldu.

TK 400 gram dondurulmuş dana kıyma ile TK 1 kilogram dondurulmuş dana kavurma oldu. Haziran ayında gelen zamla 519,90 kuruş olan kavurmanın yüzde 50 indirimli satışa sunulan halinin 525 lira, yine yaz aylarında 94,9, liraya satılan kıymanın fiyatının ise yine 94,90 olması dikkat çekti.

tarikredicay

çay içmeyeceğim bundan sonra

2 Kasım’a kadar devam edecek kampanyada ürünlerde yapılan indirimlerde; 500 gram çay 56, 90 liradan 52,90 liraya indirildi. Bir litre sıvı yağ 41,21 liradan 38 liraya, nohutun kilogramı 35 liradan 32,90 liraya, bir litre sürün fiyatı ise 21,9, liradan 20,90 liraya düştü.

tarimkredisut

EYLÜL İNDİRİMLERİ DAHA UCUZDU

Eylül ayında yapılan indirimlerde nohut, süt, mercimek, çay ve pirinç gibi ürünlerin fiyatlarının yüzde 50 indirimli halinden daha uygun fiyatlı olması da dikkat çekti.

tuvalet kağıdı

“DEĞİŞİKLİK YOK”

İndirim haberinin ardından kooperatif marketine giden Selver A. İsimli vatandaş, “İndirim var diye gittik ama hiçbir üründe indirim yok. Televizyonlarda bile o kadar indirim olacak dendi ama fiyatlar eskisiyle aynı. Neredeyse bütün ürünlere baktım bir değişiklik yok. Sadece tuvalet kağıdının fiyatı yazmıyordu” dedi.

son artık

“NE BÜYÜK İNDİRİM AMA!”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise “Geldik indirim var mı yok mu gördük. Her şey yine aynı. Sadece tuvalet kağıdında bir indirim yapılmış. O da öyle yüzde 50 dedikleri gibi değil. 169 liradan 159 liraya düşmüş. Ne büyük indirim ama” diye konuştu.

VATANDAŞLA ÇALIŞANLAR KARŞI KARŞIYA GELDİ

Öte yandan; ilan edilen indirimlerin yapılmaması zaman zaman vatandaşlarla market çalışanlarını karşı karşıya getirdi.

Bir vatandaş fiyatlar üzerinden market görevlilerine tepki göstererek “Televizyonlarda bas bas bağırdılar indirim indirim diye. Hani geldik bir şey yok. Makarna 9 liraydı yine 9 lira. Fasulye 35 liraydı yine 35 lira. İnsanları kandırıyorsunuz” diye sesini yükseltti.

Market görevlileri ise sorumluluğun kendilerinde olmadığını ve kendilerine gönderilen etiketleri yerleştirmekle yükümlü olduğunu söyleyerek vatandaşa yanıt verdiler.

Ekran görüntüsü 2023-10-17 163340

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Üretimde düşüş: Süt ve süt ürünlerinde zam çanları

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.