TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir’den sığınma evlerindeki kadınlara ödenek: Tutar belli oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki sığınma evlerinde kalan kadın ve çocukların maddi özgürlüğü için harçlık ödeneği vermeye hazırlanırken kadınlara ve çocuklara ödenecek tutar belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2024 13:45
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Büyükşehir’den sığınma evlerindeki kadınlara ödenek: Tutar belli oldu

Türkiye’nin kangren sorunlarından olan ve yasalarla dahi önlenemeyen kadına ve çocuğa yönelik şiddet artarak devam ederken kadın sığınma evlerindeki kadınların sayısı da gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

İzmir’de son verilere göre 12 Kadın Danışma Merkezi, 5 tane de aktif Kadın Sığınma Evi bulunurken bu evlere sığınan kadın ve çocukların maddi özgürlükleri de ayrı bir sorun olarak var olurken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sorunun çözümüne ilişkin önemli bir adım geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren kadın sığınma evlerinde koruma altında bulunan kadın ve çocuklara harçlık verilmesi için harekete geçti.

Uygulamanın onayı 1 Ocak 2024 başlangıç tarihli olarak kayda geçerken Büyükşehir Meclisi’nde gündeme gelen madde kapsamında kadınlara verilecek ödeneğin miktarı da belli oldu.

Meclis komisyonlarında alınan karar kapsamında sığınma evlerindeki kadınlara günde 250 lira olmak üzere ayda 7 bin 500 lira harçlık adı altında ödenek verilecek.

Kadınlara ayrıca, her ilave kişi için de günlük 40 liradan ayda bin 200 lira daha ek ödenek verilecek.

Sığınma evlerinde kalan kadınlara yönelik karar, “Belediyemiz Kadın Sığınma Evinde kalmakta olan kadınlar ve çocuklarına harçlık verilebilmesi amacıyla önerge ekinde yer alan 2024 yılı Harçlık Miktarının, 01 Ocak 2024 başlangıç tarihi olarak kabul edilerek onaylanmasının; “2024 yılında kadın için 250,00-TL/Gün, ilave kişi için 40,00-TL/Gün harçlık miktarı olarak belirlenmesi” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe – Toplumsal Cinsiyet Eşitliği – Aile ve Çocuk – Sosyal Hizmetler Komisyonları Raporu” ifadeleriyle meclis gündemine getirilerek meclis üyelerinin oylarına sunulacak.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.