TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyük dönüşüm planları sil baştan!

Bayraklı’da yaklaşık 600 hektarlık alanın dönüşümünü öngören 6 mahalle için hazırlatılan Uygulama İmar Planı Revizyonu, meclis komisyonlarında reddedildi

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 10:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyük dönüşüm planları sil baştan!

TENZİLE AŞÇI

Bayraklı’nın kangren sorunu haline gelen ve planlaması 1980’li yıllarda yapılmış, 6 mahalleyi kapsayan bölgenin dönüşümünde önemli bir gelişme yaşandı.

Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri'ni kapsayan ve yaklaşık 600 hektarlık alanda 2018 yılında dönüşüm planı çalışması yapılmış ancak küçük parseller bir araya getirilerek, oluşturulan büyük imar adalarında yapılaşmayı öngören çalışmalar uygulamaya konulamamıştı.

Öte yandan; Bayraklı Belediyesi geçtiğimiz Mart ayında 6 mahalle için hizmet alımı yoluyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu planını hazırlatılması için harekete geçmiş ve önerge, Plan ve Bütçe, Çevre Sağlık İklim Değişikliği, Sosyal İşler, Kültür, Toplumsal Cinsiyet, Kentsel Dönüşüm, Hayvan Hakları, İmar, Eğitim, Mahalle Sınırları tespit, Sosyal Konutlar, Madde Bağımlılığı ile Mücadele, Engelsiz Yaşam, Kadın Aile ve Çocuk, Hukuk, Esnaf ve Sanatkarlar ve pazaryerleri, Çocuk Hakları Gençlik ve Spor, Kent Konseyi, Araştırma ve Geliştirme, Deprem ve Afetler komisyonlarına yani bütün komisyonlara gönderilmişti.

BAYRAKLI

KOMİSYONLARDAN VETO

Öte yandan; komisyonlardan hazırlanan planlara veto geldi. Planların reddedilmesine gerekçe olarak ise planın uygulanabilirliği açısından eksikliklerin tespit edilmesi oldu.

Konuya ilişkin meclis gündeminde yer alan önergede şu ifadelere yer verildi; “Bayraklı ilçesi, Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Org. Nafiz Gürman ve Körfez Mahalleleri içerisinde yaklaşık 600 hektarlık alanda hizmet alımı yoluyla hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi planın uygulanabilirliği açısından eksiklikler tespit edildiğinden bu aşamada reddine ilişkin "Plan ve Bütçe", "İmar", "Hukuk", "Çevre, Sağlık, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık", "Eğitim", "Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri", "Sosyal İşler", "Mahalle Sınırları Tespit", "Çocuk Hakları, "Gençlik ve Spor", "Kültür", "Sosyal Konutlar", "Kent Konseyi", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Madde Bağımlılığı ile Mücadele", "Araştırma ve Geliştirme (AR-GE)", "Kentsel Dönüşüm", "Engelsiz Yaşam", "Deprem ve Afetler", "Hayvan Hakları", "Kadın, Aile ve Çocuk" Komisyonları (oy birliği) ortak raporu”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.