TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bizi ölüm sınırında bekletiyorlar

Emekli maaşına yapılan son zamlar hala açlık sınırının altında. Başkan Yeşiltepe, bu durumu “Bu bizi sadece ölümleri beklenen yaratıklar gibi görerek, sadaka verilmesidir” şeklinde değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 03:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bizi ölüm sınırında bekletiyorlar

AYSELİN UZUN/ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, emeklilerin kök maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseldiğini söylemişti. DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Sabahattin Yeşiltepe ise emeklilere yapılan zamların, yetersiz olduğunu ve kök maaşın hala 5 bin 500 TL olduğunu söyledi. Yeşiltepe yaptığı açıklamada “Bu ülkede asgari ücret 8 bin 500 TL bize ise 7 bin 500 TL verdiler. Ancak onu da kök maaş olarak vermediler. Yani bizi 5 bin 500 lirada, bizi ölüm sınırında bekletiyorlar” ifadelerine yer verdi.

BİR NEBZE OLSUN RAHAT YAŞASIN

DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilcisi Yeşiltepe, emekli maaşı ve asgari ücretin arasında uçurum olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Bizim istediğimiz emekli maaşının en az asgari ücret seviyesinde olması ve de maaşlar arasındaki uçurumun kaldırılması yani 2008 yılında geri dönülmesi. O zaman emekli maaşları hazine katkısı yüzde 70’di şimdi yüzde 30. Alt sınırla üst sınırın dengelenmesini istiyoruz ve böylelikle de emekliler bir nebze olsun rahat yaşasın. Şu anki durum, bizi sadece ölümleri beklenen yaratıklar gibi görerek sadaka verilmesidir. Biz sadakayla geçinmek istemiyoruz biz hak ettiklerimizi istiyoruz. Hak ettiğimiz de en az asgari ücret.”

BU RAKAM GÜLÜNÇ

Yeşiltepe, bu yılkı bayram ikramiyesine de değinerek “İktidar zamanında baskılara dayanamayacak bize 1000 TL ikramiye verdi. Onu da şimdi 2 bin TL yaptı. Şimdi bu reva mı bizim istediğimiz şu, asgari ücret üzerinden ikramiye verilmeli. Biz 2 bin TL ile torunlarımıza ne alabiliriz? Verilen maaş zaman ölüm sınırı 5 bin 500tl. Yani şuanda kuru soğan bile 25-30 lira ekmek 5-6 lira. Biz torunlarımıza en azından çikolata almak istesek 200 TL, bu rakam gülünç. Bu rakam biraz yükselmeli ki biz de hiç olmazsa torunlarımıza ve çocuklarımıza harçlık verelim. Bayramımız bayram tadında geçsin” dedi.

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ.

Yaklaşan seçimlerle birlikte, verilen seçim vaatlerini de ele alan Yeşiltepe, “Kılıçdaroğlu geçenlerde yaptığı açıklamada emekli maaşını 8 bin 500 TL yapacağını söyledi. Biz isteklerimizin bu yönde olduğunu söylemiştik. Kılıçdaroğlu buna uygun olarak 8 bin 500 TL olacağını söylüyor. Ancak bu yeterli değil. Biz intibak yasası istiyoruz, sağlıkta katkı payı istiyoruz promosyonların düzenlenmesi istiyoruz. Devlet ikramiyelerinin düzenlenmesini istiyoruz. Biz toplu sözleşme hakkı itiyoruz. Biz de bir sendikayız. Biz 30 yıl çalışmışız ve devlete hiç kaçırmadan vergimizi vermişiz.  Artık verilen vergilerin gerisini istiyoruz.  Bize bunlar verilsin biz insanca yaşamak istiyoruz. Tüm siyasiler için söylüyorum, EYT’liler ile beraber 16 milyona ulaştık bizi oy potansiyeli olarak gördükleri için sırtımızı sıvazlıyorlar. Biz de emeklileri düzgün bir hayat istediğimiz için bunları istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.