TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bizi öldürmeyin”

Marmaris’te emniyet şeridinde bisikletle ilerlerken, bir kaza sonucu hayatını kaybeden Fransız BisikletçiChristian Jean Auguste Niaffe için bisikletçiler İzmir’de eylem düzenledi

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2015 06:44
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bizi öldürmeyin”

NEŞE YAVUZ

‘Bisikletlileri fark edin bisikletlileri görün’ diyen ve aralarında Critical Mass, Pedal 35 gibi birçok topluluğun bulunduğu bisikletçiler, İzmir merkezinde bir tur düzenleyerek bu üzücü olaya tepki gösterdi. Talatpaşa Bulvarı’nda bisikletlerini bırakarak kısa süreliğine trafiği durduran bisikletçiler, “Bizi öldürmeyin” sloganları attı. Critical Mass Gündoğdu adına gazetemize konuşan Ercan Uludere, “Bisiklet kültürü 2010 yılından sonra Türkiye’de bir ivme kazandı. Bisiklet kullanıcıları artmaya başlayınca da trafiğe çıkmaya başladık. Bizlerin de trafikte gitme hakkımız var, motorsuz araç olarak geçiyoruz. Bu kültür yeni yeni oluşmaya başladığından bizim ülkemiz bunu benimseyemedi. Bu yüzden de trafikte bize saygı göstermiyorlar. Bisikletlerimizin önüne geçiyorlar, bizi kaldırıma geçirmek için caddede sıkıştırıyorlar. Bisiklet yollarına saygı duyulmuyor. Yayalar bisiklet yollarında yürüyor, araçlar buralara park ediyor. Bu tür olayları çok yaşıyoruz. Bunları sürekli yaşadığımız için eylemler düzenlemeye başladık. Geçtiğimiz günlerde de Fransız bisikletli Marmaris’te çıktığı dünya turuna devam ederken bir arabanın kendisine çarpmasıyla hayatını kaybetti. Bizler de bu tür olaylara tepki göstermek için Türkiye çapında tüm bisikletliler olarak eylem düzenledik. Amacımız farkındalık yaratmak” ifadelerinde bulundu.

“BU İŞİN TELAFİSİ YOK”

Daha sonra bir açıklama yapan bisikletliler, bu işin telafisi olmadığını söyledi. Açıklamada, “Marmaris’te bisikletçilerin en güvendiği karayolunda bu üzücü kaza meydana geldi. 10 kilometre hızla ilerleyen Fransız bisikletli, dikkatsiz bir sürücünün kurbanı oldu. Bisikletlileri fark edin, bisikletlileri görün. Bizim sizler gibi kaportamız yok, çeliklerin içinde değiliz. Hava yastığı, emniyet kemerimiz yok. Sadece gözünüzü biraz açık tutun. Yollar sadece motorlu araçlar için değil. Bisikletlilerin de yollarda hakkı vardır. Bizi bisikletler üzerinde görmek zorundasınız. Biz şehir içlerinde ve kaldırımlarda bisiklet kullanmak istemiyoruz. Karayolunda kendimizi emniyette hissetmek için yolun sağındaki emniyet şeridindeyiz. Bizi görüp fark edin, artık bisikletlilerin ölüm haberlerini almayalım. Bu işin telafisi yok” denildi.

Bisikletliler açıklamadan sonra İzmir turuna devam etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.