TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Başdaş: Yüzyılın başlangıcını İzmir’den yapacağız

Erdal Erek ile Siyaset Kulisi programına konuk olan Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, merak edilenleri yanıtladı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2023 12:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Başdaş: Yüzyılın başlangıcını İzmir’den yapacağız

GURBET YAVUKLU

Cumhurbaşkanlığı seçimini yorumlayan Başdaş, İzmir'deki atmosferi şu şekilde yorumladı:
“60 günlük seçim sürecini geride bıraktık. Kazanan Türkiye ve demokrasi oldu. Mazlum insanlar kazandı. Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler kaybetti. Bizler Cumhurbaşkanımızı tekrar seçtirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü bizim 2053, 2071 hedeflerimiz vardı ve bu hedeflere adım adım gidiyoruz. Türkiye Yüzyılı başladı, seçimi kazandık yatacağız diye bir şey yok, seçimin ertesi günü hiç ara vermeden yerel yönetimler için hazırlıklarımız başladı. İzmir için de olağanüstü projelerimiz var. Bu yeni yüzyılda nasıl Türkiye'nin şahlanışı olduysa, 2024'te de başta Konak olmak üzere birçok ilçeyi Ak Parti Belediyeciliğiyle tanıştıracağız ve yüzyılın başlangıcını İzmir'den yapacağız.”

EKSİKLERİMİZİN FARKINDAYIZ

Seçimi İzmir üzerinden değerlendiren AK Partili Başdaş, “Vekil sayımızı koruduk, gönül daha iyisini yapmayı isterdi. Bizler bu seçimden dersler çıkardık.” diyerek İzmir’deki seçim sonuçlarıyla ilgili şu şekilde konuştu:
“ Özellikle Konak ilçesinde analizler yaptık, oyumuzun yükseldiği ve düştüğü yerleri analiz ettik. Bizler asla Cumhuriyet Halk Partisi gibi vatandaşı suçlamıyoruz. Tam tersi kendi eksiklerimizi tespit ettik ve bu eksiklerimiz üzerinde çalışacağız. Biz vatandaşın söylediğini yapacağız. İzmir'de 40 bin oy daha almış olsaydık Cumhuriyet Halk Partisi ile kafa kafaya geliyorduk. Şu an onların 10 vekili, bizim 8 vekilimiz var.”

İZMİR 25 YIL DAHA GERİYE GİTTİ

Yeni dönemde İzmir'i neyin beklediği sorusuna yanıt veren Başdaş, “Yerel yönetimi açısından İzmir, 25 yıl daha geriye gitti. Onlar 'Hükümet, İzmir'i cezalandırıyor. İzmir'e pay ayırmıyorlar.' şeklinde algı yaratıyorlar. Tam tersi, sadece 2022 yılında bile onların algılarını çürütecek işler yaptık Konak'ta. Konak, İzmir'in merkezi, Konak demek İzmir demek. Konak'ta son 15 yılda 80 bin insan göç etti. Bu durum yerel yönetimlerin beceriksizliğinin bir göstergesidir.” dedi.

“Konağın merkezine, eski tekel binalarının olduğu yere Kültür Merkezi yaptık, tüm gençlerimizi oraya davet ediyorum. Avrupa'nın en iyi stadlarından birisi olan Göztepe Stadı'nı yaptık. Konak Tünellerini yaptık. Konak'a yeni 17 okul yapıyoruz, 9 tanesi yeni öğretim yılına yetişecek. Spor ve sanat liseleri yapıyoruz. Halkapınar'da 10 gün içerisinde teslim edilecek olan İzmir'de bulunan 350 kulüp için Amatör Evi yapıyoruz.” diyerek İzmir’de gerçekleştirdikleri büyük projelerden söz etti.
İzmir’deki çarpık kentleşme üzerinden Gültepe ve Beştepe projelerini değerlendiren Başkan Başdaş, “30 yıldır bu sorunu çözeceklerini söylüyorlar ama bu zihniyet hiçbir şeyi çözemez. 4 yıldır yapacaklarını söylüyorlar. Bu bilinçli olarak yapılmış bir gecikmedir çünkü yapamayacaklarını biliyorlar. İzmirliler kentsel dönüşüm bekliyor, imar planı değil.'' dedi.

İZMİRLİ 25 YILDIR CEZALANDIRILIYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde EXPO 2026 ısrarının sürmesi üzerine konuşan Ak Partili İlçe Başkanı, “Yeşildere'de TOKİ konutlarını inşa etmeye karar verdik. Vatandaş 20,30 yıldır hizmet alamadıkları yerin dönüşeceğini öğrendiklerinde çok sevindi. TOKİ'nin yapacağı evleri engellemek için daha önce açıklanan EXPO 2026, Pınarbaşı'ndan alınıp apar topar buraya getirildi. Vatandaş bu duruma isyan ederek Büyükşehir'e şikayet etti. Mecliste CHP vatandaşların bu itirazlarını reddetti. Biz Cumhur İttifakı'nın oylarıyla, 'siz vatandaşa rağmen bir şey yapamazsınız' dedik. Onların bu kararları meclisten oy çokluğuyla geçti ve sonrasında mahkemeye gidildi. Mahkeme kamulaştırmayı durdurdu ve 'burada EXPO 2026 yapamazsınız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi, vatandaşı 25 yıldır cezalandırılıyor ve şimdi de evlerinden etmek istiyor.'' şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu itirazlara rağmen kendilerinin nasıl bir yol izleyeceği sorusuna Sayın Başdaş, şu şekilde cevap verdi:
“Biz önceki Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'u ziyaret ettik.Kendisine durumu açıkladık. Murat Kurum, ' Burayı onların inisiyatifine bırakamayız.' dedi ve imar planlarını istedi. İmar planları için çeşitli yerlerden görüş istedik fakat oralardan da yanıt alamadık. Çevre ve Şehircilik Bakanımız değişti. Yakın tarihte kendisine ziyarette bulunacağız ve o bölgeyi bunların inisiyatifine bırakmayacağız. 2024 yılında bunlar gidecek ve biz hem Konak'ı hem Büyükşehir'i Ak Parti Belediyeciliği ile tanıştıracağız. Ve yerinde kentsel dönüşüm yaparak o vatandaşlara 30 yıldır alamadıkları hizmeti vereceğiz. Bunu yaparsa Ak Parti yapar.''

ÇANTADA KEKLİK OLMAYIN

“Ak Parti Belediyeciliğinin olduğu köylerde bile doğal gaz var. Ama İzmir'in kalbinde yer alan 75 mahallede doğal gaz yok.” diyerek Konak'taki birçok mahallede doğal gaz olmamasını şu şekilde eleştirdi:
“Doğal gaz, imar planları olmadığı için girmiyor. Vekillerimiz gerekli yerlerle görüştü ve biz Konak'ın her tarafına doğal gaz verelim dedik ama bizim yatırım yapacağımız yerlerde belediye bize güvence versin diyerek Ocak'ta soru önergesini verdik. O önerge Ocak’tan beridir mecliste bekliyor. Konaklı hemşehrilerime sesleniyorum. Artık kimse sizi çantada keklik görmesin. Tunç Soyer 4.5 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyor. İlk kez doğru bir şey söyledi. İzmirliler değişim istiyor, doğru.”
Körfezdeki koku problemiyle ilgili ve Tunç Soyer’in yakın tarihte Körfez’de yüzeceği haberiyle ilgili olarak, 
“Tunç Bey yüzebilir ama pisliğin içinde yüzebilir, temizleyemez. Böyle bir derdi de yok. Konak’ta yaşayan herkes yazın gelmesiyle birlikte kokudan dolayı pencerelerini kapatmaya başladı. Eskiden Kordonumuzda sanatçılar film çekerdi, şimdi bırakın film çekmeyi insanlar artık koku yüzünden Kordon’dan geçemiyor. Eskiden Hatay, Güzelyalı’da oturmak ayrıcalıktı. Orada yaşayan vatandaşlar evlerini satıp oradan kaçıyorlar. Onların umurlarında değil.’’ dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.