TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başak: Umutları yeşertecek bir başkana ihtiyacımız var

CHP İzmir’de 16 Eylül’de yapılacak il kongresi öncesinde başkanlık koltuğuna talip olduğunu açıklayan Mehmet Şakir Başak, “Umutları yeşertecek bir il başkanına ihtiyacımız var. İl başkanımız ile bir sorunum söz konusu olamaz. Ama ondan daha iyi yaparım diye yola çıkıyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başak: Umutları yeşertecek bir başkana ihtiyacımız var

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan ‘Vedat Araz ile İzmir Masası’nın bu haftaki konuğu 16 Eylül’de yapılacak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresi’nde öncesinde il başkan adaylığını açıklayan Mehmet Şakir Başak oldu.

mehemt şakir başak_ilkses

Adaylık sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başak, sokağın, halkın ve örgütün sesi olmak istediğini söyledi. Örgüte güvendiğini belirten Başak, “Bizim gibi yeniden umutları yeşertecek bir il başkanına ihtiyacımız var. İl başkanımız ile bir sorunum söz konusu olamaz. Ama ondan daha iyi yaparım diye yola çıkıyorum. Örgüt beni iyi tanıyor, kafamın arkasında başka bir şey yok. Elimi değil gövdemi taşın altına koymam gereken bir konjonktürdeyiz. Sokakları yeniden heyecanlandırmamız gerekiyor şu anda maalesef öyle değil” çıkışı yaptı.

DİREKLERE ÇIKIP BAYRAK DA ASTIM

İl başkanlığı koltuğuna adaylık sürecine dair konuşan Başak, “Benim bilinen yanım, örgütün içinde yoğrulmuş bir insanım. Siyasette seçim zamanı ortaya çıkıp kaybolan biri değilim. 25 yıldır bu işi yaptım, direklere çıkıp bayrak da astım. Örgüt beni bilir tanır. İkbal peşinde koşan bir siyasetçi asla olmadım. Daha iyi yaparım diye düşünüyorum. Daha heyecanlı, umudun aşılandığı bir İzmir örgütü yaratmak için aday oldum. Gençlerle ve kadınlarla çok iyi diyalogum var. Onlara partinin lokomotifi olarak bakarım. Niyetim de vardı adaylık için ama partililerin beklentisi de beni ateşledi. Umarım hayırlara vesile oluruz” dedi.

BEN ÖRGÜTÜN ADAYIYIM

Kimsenin adayı olmadığının altını çizen Başak, “O bana oturmaz. Benim öyle bir şeyim söz konusu değil. Ben örgütün adayıyım. Bugüne kadar hep öyle oldu. Partinin tabanı dışında güveneceğim bir şey yok. Örgütün sağ duyusuna güvenerek aday oldum. Ben örgütün dışında hiç kimsenin adayı değilim. Ben örgütün adayıyım. Benim görüşmediğim, konuşmadığım kimse yok ama sokaktan geldiğim için örgütün sesiyim. Şimdiye kadar yapılmayanlara adayım, onları yapmak için geliyorum. Yerel seçim arifesinde benim gibi emek vermiş biri belediyeye aday olur normalde ama bu önemli bir süreç. Bizim gibi yeniden umutları yeşertecek bir il başkanına ihtiyacımız var. İl başkanımız ile bir sorunum söz konusu olamaz. Ama ondan daha iyi yaparım diye yola çıkıyorum. Örgüt beni iyi tanıyor, kafamın arkasında başka bir şey yok. Elimi değil gövdemi taşın altına koymam gereken bir konjonktürdeyiz. Sokakları yeniden heyecanlandırmamız gerekiyor şu anda maalesef öyle değil. Bunlarla ilgili sorun olmasa ben niye çıkıp aday olayım? Hiç küsmedim partiye şimdiye kadar. Ben bu yarışa gireceğim ve seçimi kazanacağım. Benim gördüğüm sorunları örgütüm de görüyor. Özgür irademin dışında hareket eden bir siyasetçi asla olmadım. Çok olumlu tepkiler aldım, zaten böyle olduğunu bildiğim için aday oldum. Bazen fotoğraf çekilmekten bile korkuyor insanlar ama seninleyiz diyorlar. Maalesef siyaset böyle bir noktaya gelmiş. CHP’nin ilkesel anlamda temelini oluşturan çok insanımız var. Onlara çok güveniyorum” ifadelerini kullandı.

İŞ DAĞITACAĞIM VAADİM YOK!

Her oturduğu koltuğu bir araç olarak kullandığını ve asla amaç edinmediğini dile getiren Başak, “Çağımızın en büyük düşmanı yoksulluk. Bir insan eve giderken çocuğunun mamasını alamıyorsa bu çok acı. Ben de yaşadım o günleri. Alyansımı sattığım zamanları bilirim. Bir insanın açlığı ile fikrine ve düşüncesine ipotek koymak kadar ağır bir şey olamaz. Maalesef siyaset kurumu bu noktaya geldi. İlçe başkanı olduğumda davul aldım Konak Meydanı’na çıktım. Deli mi bu dediler. İnsanlara seslendim, şerefli insanlar namuslu insanlar diye. Siyasete girin, siyasetle ilgilenin sizler girmedikçe kişiliksizler tarafın yönetileceksiniz dedim. Biz hep siyaseti eleştiriyoruz ama gelip bir ucundan tutmuyoruz. Bu da senin her şeyine sirayet ediyor. Yurttaş bilincine ermeye çalışan bir siyasetçi olmaya çalışıyorum. Ben hiç kendimle çelişmedim. Örgütümün de bu fikirde olduğuna güveniyorum. Ben kimseye iş dağıtacağım, para vereceğim, sofralar kuracağım vaadim yok. Ben yüreğimi, 25 yıllık emeğimi onların önüne koyuyorum. Ben onların vicdanıyım, sesiyim. Onların hayal ettiği bir il başkanı var yüreklerinde, onu ben yaparım. Emek en yüce değer diyen bir anlayışın hâklim olduğu bir il yönetimi oluşacak. İnanıyorum ben oradan zaferle çıkacağım. Her oturduğum koltuk benim için araçtır asla amaç edinmedim. Sütten çıkmış ak kaşık değilim ama bugüne kadar ilkeler bazında asla hata yapmadım. Biri çıkıp ilkelerini ayaklar altına aldın diyemez” diye konuştu.

ŞU AN BİR KOPUKLUK VAR

Başak, şunları söyledi: “Ben Mustafa Kemal’in hayal ettiği yurttaşlık profilini oluşturmaya çalışıyorum. İyiler bir araya geldiğinde kötülerin hayata geçirdiği hiçbir şeyin hayata geçemeyeceğini düşünüyorum. Kimse beni yolumdan ayıramaz, kimse beni bu yoldan ayıramaz. Bu heyecanım anca toprakta bitecek. Hiçbir dönem ayrışma bu kadar derinleşmedi. Bunu ortadan kaldırabilecek tek güç CHP’dir. İzmir’den bu ışığı Anadolu’nun tümüne yayacağız. Benim rozet takayım, il başkanı olayım derdim yok. Hayal edilen il başkanı olmak için adayım. Şu anda bir kopukluk var örgütle. Ben köprü olmak için adayım. Ülkenin de buna ihtiyacı var. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur.”

AYAKLARINA GİDİP DİZ ÇÖKECEĞİM

Seçildiği takdirde parti içindeki değerleri harekete geçireceğini belirten Başak, “Bir kadro hareketi başlatacağız. Eskilerin hepsi bir değer, bu değerleri de harekete geçirecek bir anlayış ortaya koymamız lazım. Ayaklarına gideceğim ve diz çökeceğim ama onları bu çalışmanın içine katacağım. Bunu başarmadığımız sürece halk bize inanmaz” dedi.

UZLAŞI OLURSA KAYITSIZ KALMAM

“Adaylıktan çekilme ihtimali söz konusu olur mu?” sorusuna da yanıt veren Başak, “Eğer gerçekten örgüt içinde sağduyu ile insanlar bir araya gelip ‘abi’ formülü anlayışı doğarsa hepimiz çekiliriz ama bu bir uzlaşı ile olur. Sadece benim çekilmem söz konusu değil. Ama böyle bir uzlaşı gerçekleşirse kayıtsız kalmam” şeklinde konuştu. Başak ayrıca, “İlçe başkanı bu siyasetin hamalıdır, en öncü güçtür. Örgütün de partilerin de yükünü taşıyan ilçe başkanlarıdır. Bunu çok iyi biliyorum ve hepsine selamlarımı iletiyorum” sözleriyle ilçe başkanlarına seslendi.

BAŞKANLARIN YAPTIKLARI SAHAYA YANSIMIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu söyleyen Başak, “Tunç Başkan’ıma da gidip fikirlerimi dile getirdim ve sonra çıkıp adaylık açıklaması yaptım. Ben parti içindeki nezaketi iyi bilirim. Onları saf dışı eden bir anlayışla siyaset yapmak doğru değil. Balkanım da sağ olsun hayırlı olsun dedi. En ufak bir sorunumuz söz konusu değil. Ben başkanı başarılı buluyorum ama örgütsel anlamda yapılan çalışmaların sahaya yansıtılmadığını düşünüyorum. Belediye başkanlarımız yaptığı işlerin sokağa taşınması gerekiyor burada da bir aksaklık var. Hak ettiği noktada olmadığı tartışılıyor. Ama ben bunu da ortadan kaldırmayı istiyorum. Belediye başkanlarımız yaptığı işleri halkla buluşturmaya gayret edeceğim. Örgütler lokomotif olmalı. Ancak öyle belediyelerin yaptığı işler ortaya çıkacak” dedi.

EN BÜYÜK PROBLEM YOKSULLUK

Günümüz Türkiye’sinin en büyük sorununun yoksulluk olduğunu kaydeden Başak, “Herkesin en büyük problemi yoksulluk. Başka hiçbir derdi yok. Buna inanın. Ben hiçbir dönem böyle bir şey görmedim. Pazara gidiyorum diyorum ne oldu. Bir insanın bu maaşlarla geçinme şansı yok. Önce bu iktidarın değişmesi gerekiyor. Bir seçim kaçırdık, insanlarda yılgınlık var. Sokakları yeniden heyecanlandırmamız, umut aşılamamız lazım. Umudun olmadığı yerde ot bile bitmez. İcra dosyaları raflara sığmıyor artık. Bu bir sosyal patlamaya dahi gidebilir. Bugüne kadar yapılmayanları yapmak için o koltuk bana lazım. Onun için yola çıkıyorum, bunların sesi olabilmek için. Başka bireysel bir derdim yok. Asla kafamın arkasında başka bir plan yok. Örgütüm bu konuda hiç tereddüt etmesin. Bugüne kadar değişmedim bundan sonra da asla değişmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

GENEL BAŞKANIMIZA HAKSIZLIK YAPILDI

Parti içi değişim tartışmalarına da değinen Başak, “Bana göre genel başkanımıza çok büyük haksızlık yapıldı. Biz önce kendimizden tabandan başlamalıydık sorgulamaya. Elinden gelenin fazlasını yaptığına hatta 100 yıldır Türkiye’de yapılmayanı yaptığına inanıyorum. Genel Başkanımızın oluşturduğu 6’lı Masa muazzamdı. Ama Kılıçdaroğlu’na haksızlık yapıldı. Değişim zaten olacak ama değişim kırarak dökerek mi yapılır? Bu kabul edilemez. Siyaset böyle değildir, yol arkadaşlığı böyle değildir. Hiç kimse dışarıdan CHP’ye dizayn etmeye kalkmasın. Bana göre başkanlık sistemine göre ittifaklar kaçınılmaz. Her parti için bu böyle” açıklamasını yaptı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Vedat Araz ile İzmir Masası: CHP İzmir İl Başkan Adayı Mehmet Şakir Başak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.