TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bademler'de okullara imam atanmasına itiraz!

Urla Bademler Köyü Okulu velileri köy meydanında basın bildirisi okuyarak okullara imam atanmasını protesto etti

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bademler'de okullara imam atanmasına itiraz!

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü arasında “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” kapsamında okullara imam görevlendirmesini Urla Bademler Köyü Okulu velileri köy meydanında basın bildirisi okuyarak  protesto etti.

"LAİKLİKTEN UZAK EĞİTİME KARŞIYIZ"
Tiyatro Köyü olarak ta  bilinen Bademler Köyü halkı Pazar günü ellerinde pankartlarla köy meydanında toplandı. Yoğun bir ilginin olduğu Köy Meydanında  Muhtar Kudret Kubilay, “Cedes Programına karşıyız. Bilimden ve laiklikten uzak hertürlü eğitime karşıyız. Bunun ateşini ilk defa Bademler’den yakmak veTürkiye çapında gerekli ilgili görmesini istiyoruz” diye konuştu.
İlköğretim Okulu Velileri adına Serkan Bulut ise basın açıklamasında “Bademler Halkı kadim kültürü, yaşam biçimi ve titizlikle koruduğu değerleriyle çocuk ve gençlerin çağdaş, demokratik, aydınve evrensel değerlerinin bilincinde yurttaşlar olarak yetiştirilmesini her zaman gözetecektir. Bademler Halkı çağdaş ve bilimsel, laik , karma eğitim ve öğretim anlayışı ile yetişmesinden başka hiçbir yönetimi kabul etmemektedir. 
Bademler Halkı sözkonusu projeye yalnızca kendi çocukları gençleri için değil, bu ülkenin geleceği adına itiraz etmektedir. Bu proje acilen geri çekilmeli, bu vahim ve çok sakıncalı girişimden bugün, hemen, şimdi vazgeçilmelidir. Yaşasın Çağdaş, Demokratik, Laik Eğitim. Çok Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” diye konuştu. 
Basın açıklaması sonunda “Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganlarının atıldığı etkinlikte, Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmek üzere itiraz dilekçeleri de toplandı. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.