TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan heyetinden AK Parti İzmir'e destek ziyareti

Yeni Azerbaycan Partisi Ak Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret ederek 28 Mayıs'ta yapılacak seçimler için destek verdi

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 14:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Azerbaycan heyetinden AK Parti İzmir'e destek ziyareti

KEMAL ÖZKURT

AK Parti İzmir İl binasında gerçekleşen ziyarette Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilleri Hikmet Mammadov, Fatma Yıldırım, Mahir Abbaszade, Elman Nasirov ve Sahib Alıyev,  AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı tarafından ağırlandı. Toplantıda karşılıklı destek ve barış mesajları verilirken, Azerbaycan heyeti kendilerine yöneltilen sorularıda yanıtladı. Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Dilaver Kişili, İsmail Çiftçioğlu ve Hayrettin Uçak da katıldı.

"14 MAYIS SEÇİMLERİ MÜSLÜMAN ALEMİNİN BEKLEDİĞİ BİR SEÇİMDİ"

Azerbaycan heyetini ağırlayan ve toplantıda açılış konuşması yapan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Biz Türkiye olarak her zaman Azerbaycan ile yapmış olduğumuz dostluk çerçevesinde, birlik çerçevesinde dünyaya kardeşlik dersi verdik ve bu kardeşlik dersini verirken herkese örnek olduk. 14 Mayıs’taki seçim, sadece Türkiye’nin girmiş olduğu seçim değil dünyadaki bütün ülkelerin, Türk coğrafyasında yaşayan bütün Türk toplumlarının, Müslüman aleminin beklediği bir seçimdi. Bu seçimde bizlere destek olan çok kıymetli ülkeler vardı ama bir bu kadar da bizim bu seçimden alacağımız sonucun negatif sonuçlanmasını isteyen ülkelerde vardı. İnşallah Rabbim izin vermesin, onları güldürmeyelim. Biz her zaman mazlumun yanında olan ülkeler olarak daha uzun yıllar Allah hizmet etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ OLURSA İSLAM DÜNYASI DA GÜÇLÜ OLUR"

Türkler ne zaman bir yerde varsa orada adalet ve hakkaniyet olduğunu söyleyen Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilli ve Heyet Başkanı  Hikmet Mammadov,  "Bugün bu geleceği kuran, ön Anadolu’dan başlamış Asya’ya uzanan büyük coğrafyada yeni düzeni oluşturan Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’dir. Böyle bir halledici durumda 15 Temmuz’da yeniden milat eden Türk halkı, Kızıl Elma isteğimize karşı yeni bir mücadele verdi. 28 Mayıs’ta Türk halkının milli iradesi yeniden tecelli edecektir. Türkiye’nin gücü bizim de gücümüzdür. Türkiye güçlü olursa İslam dünyası da güçlü olur. Emperyalist merkezler, Türk dünyasını parçalama odaklı bir siyaset izledi. Burnumuzun dibinde baş gösterenleri izledik. Aynı şeyi 15 Temmuz’a Türkiye’de yapmaya çalıştılar; lidersizleştirmek, değersizleştirmek ve milletsizleştirilmek istediler. 15 Temmuz’da global halkı emperyalizme karşı savaşı kazandı, bu savaşı yine kazanacaktır. Biz Türkiye’nin ve Türk dünyasının yanındayız" diye konuştu.

 "TÜRK HALKININ GELECEĞİ İÇİN DOĞRU KARAR VERİLECEKTİR"

Gelme amaçlarının birlik ve beraberliklerinin duyurmak olduğunu dile getiren Milletvekili Fatma Yıldırım, "Bir millet iki devletiz. Bu verilen sözler daima geçerlidir. Biz birliği, kardeşliği kazanarak, Karabağ topraklarımızı azat ettik. Bu güç günden güne büyümelidir. Bunu kenarda çok net görüyoruz. Türkiye’de bunu görmek o kadar kolay olmuyor ama yurtdışında Türkiye’nin gücü, Türkiye’de büyük bir liderin olması görülüyor. Bugünkü Türk dünyasının büyümesi için çok zor bir yol kat edildi. Karşımızda olan güçler de var. İnanıyoruz ki 14 Mayıs seçimlerinde de Türk halkı öz iradesini gösterdi ve 28 Mayıs’ta da aynısı yapacak ve Türk halkının geleceği için doğru kararlar verecektir" dedi.

"BU GÜNLERDE DÜNYADA GLOBAL LİDER PROBLEMİ VAR"

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılına şahit olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyen Milletvekili Mahir Abbaszade, ¨Biz inanıyoruz ki Türkiye halkı en doğru kararı verecek, Türkiye’nin ilerleyebilmesi için en doğru tercih yapılacak. Türkiye’nin tarihini birlikte izledik. Azerbaycan’ın 105’inci yılını yaşıyoruz. Türkiye devletini bugün Recep Tayyip Erdoğan gibi dünya şahsiyeti bir lider yönetiyor. Bugünlerde dünyada global lider problemi var. Bu boşluğu iki devlet tek millet olarak dolduruyoruz. Devletimizin dostluğu ve kardeşliği bizim bütün her koşulda galibiyetimiz için esastır. İnanıyoruz ki Türkiye 28 Mayıs’ta doğru kararı verecektir. Biz her zaman Türkiye’nin yanındayız¨ dedi.

"DÜNYA DEMOKRATİK SEÇİMLERİ GÖRECEKTİR"

Son olarak konuşma yapan Milletvekili Elman Nasirov ise konuşmasında Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yaşadığı seçimin bir demokrasi örneği olarak tüm dünyada yakından izlenildiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı; "Avrupa ve Amerika basınından Türkiye dünyaya demokrasi dersi verdi başlıklarını okumaktan mutluluk duydum. Türkiye’de seçimlerin bu kadar demokratik olması hepimizi çok sevindirdi. Kuyrukta 93 yaşındaki bir kadının üç saat seçimi gözlemlediğini ve sonra oyunu verdiğini gördük. Dünya da bu demokratik seçimleri görecektir. Peki, neden dünya Türkiye’deki seçimleri bu kadar yakından izliyor? Recep Tayyip Erdoğan büyük bir devlet adamıdır. Tayyip Erdoğan’ın Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olması konusunda açıklamaları ne kadar büyük bir millet olduğumuzun göstergesidir. İnanıyorum ki 28 Mayıs’ta hepimizi sevindireceksiniz. O gün Azerbaycan’ın da bağımsızlık günü. İnanıyoruz ki o gün bayrama bayram katacağız.¨

"TÜRK DÜNYASINI BİRLEŞTİRECEK PROJE ZENGEZUR KORİDORU'DUR"

Toplantının ardından kendisine yöneltilen Zengezur Koridoru sorusunu yanıtlayan Mammadov, şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye ve Azerbaycan arasında ticari, lojistik ve siyasi bağları güçlendireceği düşünülen Zengezur Koridoru’nun sorulması üzerine, Ermenistan’ın yaklaşık 30 yıldır elinde tuttuğu topraklardan geri çekilmesiyle bir kez daha gündeme gelen koridorun önemine değindi. Azerbaycan ile Nahçıvan arasında açılacak yeni ulaşım yoluyla birlikte Orta Asya’dan Azerbaycan’a ulaşan ve daha önce adeta bir bıçak gibi kesilen koridorun Türkiye ile bağlantıyı yeniden sağlayacağını söyleyen Mammadov, "Bir kaç gün önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı bir konferans düzenledi. Orada dedi ki, 'Önümüzdeki yüzyılda Türkiye ve Azerbaycan Türk devletleri teşkilatları ile birlikte. Eğer yarın bir Türk devletleri teşkilatları bir Avrupa Birliği gibi bir uluslararası bir örgüte çevrilirse gerçekten biz yeni bir dünya dizaynında söz sahibi olabiliriz. Onun için de Türk dünyasını birleştirecek proje de Zengezur Koridoru’dur"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.