TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat katline İzmir’den tepki

Av. Mehmet Erdal Çam’ın katledilmesi İzmir’de protesto edildi. Yapılan açıklamada, avukatların sistematik olarak sözlü ya da fiziksel saldırıya maruz kaldığı belirtildi

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2023 09:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avukat katline İzmir’den tepki

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir otelin tahliye davasının kaybedilmesinden sorumlu tutulduğu gerekçesiyle Avukat Mehmet Erdal Çam’ın katledilmesi, 81 ilde adliye önlerinde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi. İzmir’de ise İzmir Adliyesi önünde toplanan İzmir Barosu, yaşanan olayı kınayarak meslektaşlarının yaşadığı acı durumun bir daha yaşanmamasını temenni etti. 

Avukat katline İzmir’den tepki (2)

TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

İzmir Adliyesi önünde toplanan avukatlar, bu tür olayların Türkiye genelinde sıklıkla gerçekleştiğine ve sorumluların gereken cezayı almadan salıverildiğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı: “Denizli Barosu önceki dönem başkanlarımızdan, Muğla Barosuna kayıtlı Av. M. Erdal Çam altı gün önce, daha evvel davasına baktığı müvekkili tarafından, sadece mesleki faaliyeti nedeniyle katledildi. Henüz üç hafta önce, Afyonkarahisar Barosuna kayıtlı meslektaşımız Av. Hakkı Cihan Coşkun, tarafı bile olmadığı dosyada, yalnızca mesleki dayanışma kapsamında yetki belgesi ile iştirak ettiği haciz işlemi sırasında, işyeri sahipleri ve çalışanlarının saldırısına maruz kalarak yaralandı. Saldırganlar, olay yerine intikal eden jandarma personelinin yanında da saldırılarına devam ettikleri hâlde, serbest bırakıldılar. Bu saydıklarımız, her gün ve yaşamın her alanında sistematik hâlde yaşanan avukata yönelik şiddetin, yaşam hakkına dönük ve can yakıcı çok sayıda örneğinden yalnızca birkaç tanesidir. Tek bir kayba daha tahammülümüz yok.”

Avukat katline İzmir’den tepki (1)

MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMALI

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Acil talebimiz şudur: Yeni yasama döneminde, Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğü’nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmalı, konuyla ilgili TBMM araştırma komisyonu kurulmalıdır. Türkiye Barolar Birliğinin Adalet Bakanlığına sunduğu önerilerde yer alan gerekli düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Devletin tüm kurumlarında ve yurttaşlarda, avukata yönelik şiddetin engellenmesiyle ilgili farkındalık yaratılmalı ve buna ilişkin somut çalışmalar hayata geçirilmelidir.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Türkiye’nin ilk garlarından biriydi… Taş işçiliği tarih oldu!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.