TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aladağ’dan ihtiyaç sahibi çiftlere gelinlik desteği

Buca Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Sevli Aladağ, kendisine bir hayırsever tarafından verilen 49 gelinliği yeni evlenecek ve maddi durumu yetersiz gençlere dağıtıyor

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2023 06:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aladağ’dan ihtiyaç sahibi çiftlere gelinlik desteği

AYSELİN UZUN- ÖZEL HABER

İzmir’in Buca ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevli Aladağ, 30 yıldır yaşadığı ve şu anda muhtarlık görevini üstlendiği mahallesinde “Kanatsız Melek” olarak tanınıyor.Aladağ’ın, etrafındaki insanlar, onun böyle tanınmasını, her zaman hayır işleriyle uğraşmasına bağlıyor. Bu sebeple hayırseverlerin de dikkatini çektiğini söyleyen Aladağ, kendisine yaklaşık 8 ay önce hayırsever bir firma tarafından, yeni evlenecek olan gençlere dağıtması için 49 gelinlik ulaştığını belirtiyor. Aladağ, maddi durumu olmayan gençlerin, nerede oturdukları fark etmeksizin, muhtarlık binasına gelip evleneceklerini söylemeleri halinde, gelinlik ihtiyaçlarının karşılayacağını dile getiriyor. 8 aydan bu yana tam 16 gelinliği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını söyleyen Aladağ, bu hayır işinde aracı olmaktan duyduğu mutluğu şu sözlerle anlatıyor: “Yardımdan sonra insanların gözünün içindeki ışık beni çok mutlu ediyor.”

Sevli Aladağ_ilkses

HAYIRSEVERLERDEN BAĞIŞ

Daha öncesinde CHP Buca İlçe Sosyal Yardımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve hayırsever insanların kendisine ulaşmasının o yüzden kolay olduğunu söyleyen Aladağ, insanlar yardımsever yönümü bildiğini, kendisinin eski görevi zamanlarında da birçok üniversite öğrencisine ve yeni evlilere yardım ettiğini dile getiriyor. Geçtiğimiz aylarda isminin gizli tutulmasını isteyen hayırsever bir gelinlik firmasının, ihtiyaç sahiplerine ulaştırması için kendisine 49 gelinlik bıraktığını söyleyen Muhtar Aladağ, gelinliklerin bir kısmını dağıttığını fakat, hala birçoğunun elinde olduğunu ve ilerleyen günlerde de aralarına yenilerinin ekleneceğini belirtti.

GELİNLİK_İLKSES

DÜĞÜN MASRAFLARI ÇOK ARTTI

Bu durumu ne kadar kişi öğrenirse o kadar yararlı bir hayır işi olacağını söyleyen Aladağ, yaptığı açıklamada “Bundan yaklaşık 8 ay önce ise bir hayırsever gelinlik firması, bana durumu olmayan yeni evleneceklere dağıtmam için 49 adet gelinlik verdi. Ben henüz 16 adetini dağıttım. Gelinliklerin içinde her zevke ve neredeyse her bedene uygun gelinlik mevcut. Hatta ilerleyen günlerde ise aynı firmadan bana başka gelinlikler de verilecek. Sizde biliyorsunuz ki gelinlik fiyatları aldı başını gidiyor. Şimdilerde bir gelinlik en az 10 bin lira. Eskiden orta gelirli dediğimiz insanlar da düşük gelirli artık. O sebeple düğün masraflarını karşılamak çok zor. Durum böyle iken evlenecek geçlerin en azından gelinlik masrafları olmasın diye uğraşıyoruz. Böyle bir işte aracı olmak bile beni oldukça mutlu ediyor çünkü yardımdan sonra insanların gözünün içindeki ışık beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

GELİNLİK 1_İLKSES


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.