TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksesuarda altının yerini ‘gümüş’ aldı

Altın fiyatlarına gelen son zamlardan sonra birçok çift maliyeti daha ucuz olduğu için gümüş takıları tercih etmeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 05:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aksesuarda altının yerini ‘gümüş’ aldı

AYSELİN UZUN-ÖZEL HABER

İzmir’de yaklaşık 16 senedir gümüşçülük ile uğraşan Saadet Daşdeler, son yıllarda, evlenecek çiftlerin gümüşe olan ilgisinin artmasının sebebini altın fiyatlarının geldiği son duruma bağlıyor. Daşdeler yaptığı açıklamada: “Aynı çapta ve kalitede pırlanta yüzük, altın olduğunda 2-3 katı fazla para ödemek zorunda kalınıyor, bu sebeple çiftler aksesuar olarak daha uygun fiyatlı olan gümüşü alıp tercih ediyor.” örneğini verdi.

SAADET DAŞDELER

FİYAT BEŞE KATLANIYOR

Her bütçeye uygun pırlanta gümüş yüzük olması sebebiyle yeni evlenecekler için son yılların gözdesi gümüş ürünler diyen Saadet Daşdeler “Altın yükselince gümüşe olan rağbet arttı. Bunun da şöyle bir sebebi var artık gümüşte pırlanta işçiliği, altın işçiliği birebir çalışıla biliniyor. Yani aynı ürünün gümüşü de temin edile biliniyor, hatta görüntü olarak ürünün altın olmadığı söylenmediği sürece, gümüş olduğunu anlamak mümkün bile olmuyor. Böylece çiftler düğün takılarını daha uygun fiyata getirmiş oluyor. Gümüş tektaşlar ise kendi arasında ayrılıyor: kullanılan pırlantanın çapı ve kalitesi, el işçiliği de işin içine girince 250 liradan 20 bine kadar pırlanta gümüş yüzük bulmak mümkün. Her bütçeye uygun pırlanta gümüş yüzük var o yüzden yeni evlenecekler için son yılların gözdesi gümüş ürünlerdir. Örneğin mozunit taşı en değerlilerinden biri, 20 bin liralık gümüş pırlantanın altınını almaya kalksa 100 bin lira gibi bir meblağ ödemesi gerekecek. Bunun sebebi ise çok büyük bir taşa sahip olması. Altın ile gümüşün arasında beşte bir fiyat farkı var” dedi.

GÜMÜŞ

GÜMÜŞ TAKILAR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.