TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

45 bin öğretmen ataması sonuçları belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son 20 yılın tek seferde en yüksek öğretmen alımı olarak değerlendirilen atama sonuçları bugün belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 09:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
45 bin öğretmen ataması sonuçları belli oldu

KEMAL ÖZKURT

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 45 bin öğretmen ataması için yapılan başvuru sonuçları bugün açıklandı. Son 20 yılın tek seferde en yüksek öğretmen alımı olarak değerlendirilen projede on binlerce aday 7-17 Nisan arasında sözlü sınava katılmış, 2-6 Mayıs tarihleri arasında da tercih işlemlerini tamamlamıştı. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "İnşallah, 8 Mayıs itibarıyla bu atamaları gerçekleştireceğiz ve yüzde 50'sinin üzerinde öğretmeni bu on ilimizdeki restorasyon çalışmalarına destek olmak için görevlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

ATAMALAR NE ZAMAN SONUÇLANACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımı ile İstanbul'da gerçekleşen atama töreni ile 45 bin öğretmen atama sonuçları belli oldu. 

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?
Toplamda 45 bin öğretmen atamasının  tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapılması planlanan  süreçte adaylar arası eşitlik durumunda ise şu istatistikler dikkate alınıyor: 

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik verilecek.
Eşitliğin bu şekilde de bozulmaması durumunda ise atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

ÖĞRETMEN ATAMA TERCİH SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?
45 bin öğretmen atamasına başvuruda bulunan adaylar sonuçlarını e- Devlet üzerinden görebilecekler. Öte yandan ataması yapılan adayların başvuruda belirttikleri cep telefon numaralarına atama sonuçları kısa mesaj yolu ile bildirilecek.

ATAMA SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.