TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘3’ kala Özuslu’dan seçim mesajı: Bayram günü olması gerekir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, seçime 3 kala seçime ilişkin konuştu ve “Seçimlerin bayram günü olması gerekir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘3’ kala Özuslu’dan seçim mesajı: Bayram günü olması gerekir

TENZİLE AŞÇI

Türkiye, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için gün sayıyor. Seçimlere 3 gün kala siyasi partilerin ‘seçim yasakları’ çerçevesinde çalışmaları devam ederken hafta boyunca gerek Erzurum’da gerekse İzmir’de yaşanan şiddet olaylarının ardından siyasilerden ‘barış ve birlik’ mesajları gelmeye başladı.

Öte yandan; bugün gerçekleştirilen ve seçim öncesi son meclis olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, seçime 3 kala seçimlere ilişkin konuştu.

Konuşmasında demokrasi vurgusu yapan Özuslu, üstü kapalı olarak ‘sükûnetle geçirilecek seçim’ ve ‘sonuçlara saygı’ mesajı verdi.

Seçimlerin sonuçlarının olgunlukla karşılanması gerektiğinin altını çizen Özuslu, “Pazar günü gerçekleştireceğimiz seçimimizden önceki son meclis toplantımız. Bu vesileyle Pazar günü yapılacak seçimimizin öncelikle ülkemiz demokrasisi, ülkemiz açısından önemli bir demokrasi sınavı olarak tecelli etmesini canı gönülden diliyorum. Seçimler, demokrasinin tek biçimi değildir ama ilk ve en önemli biçimidir. Halkın iradesinin tecelli ettiği, halkın iradesinin siyasi iktidarları belirleyip değiştirebildiği, beğenmediği siyasi iktidarı cezalandırabildiği, onun yerine başka parti ya da partileri başa getirebildiği, demokrasinin en önemli günleridir. Seçimlerin bayram günü olması gerekir. Çünkü halkın iradesinin tecelli etmesinden daha önemli bir bayram olamaz. Demokrasinin en büyük zaferi halk iradesinin tecelli etmesini sağlamaktır. Demokrasinin güzelliği budur. Demokrasinin ve meclislerin en önemli özelliklerinden biri de muhalefetin olmasıdır. Muhalefet olmadan demokrasi olmaz. Pazar günü her Türk vatandaşı gidecek ve güven içinde oylarını kullanacak. Seçim sonuçları açıklandığında, o sonuçların halk tarafından saygıyla ve büyük bir olgunlukla karşılanmasından daha doğal bir şey olamaz. Pazar günkü seçimlerin ülkemiz açısından büyük bir demokrasi sınavı ve büyük bir demokrasi şöleni olarak tarihe geçmesini diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.