TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

12. Kalkınma Planı’nda plan yok!

12. Kalkınma Planı’nı eleştiren TMMOB Şehir Plancıları Odası, “Afet yönetimi açısından hedefler ve plan kurgusu açısından tutarsızlıklar bulunmaktadır” sözlerini gündeme getirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 13:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
12. Kalkınma Planı’nda plan yok!

TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Alınan karara birçok Oda yönetimi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri tepki gösterirken, TMMOB Şehir Plancıları Odası da ses yükseltti.

“12. Kalkınma Planı’nda plan yok!” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Oda yönetimi, “Afet yönetimi açısından hedefler ve plan kurgusu açısından tutarsızlıklar bulunmaktadır” sözlerine dikkat çekti.

12-kalkinma-planinda-plan-yok (3)

EŞİTSİZ BİR BAKIŞ AÇISI MEVCUT

TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından TBMM’ye sunulan 12. Kalkınma Planı’na ilişkin meslek alanımıza giren konularla ilgili incelemeler yapılmış, tespit edilen hususlar hakkında değerlendirme raporu hazırlanmıştır. 12. Kalkınma Planı’nda; Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri ekonomik, sosyal, fiziki anlamda büyük bir yıkım yaratmış olmasına rağmen Kalkınma Planı’nda bu konu ile ilgili bütünlüklü politikalar geliştirilmemiştir. Meslek alanımızın en büyük sorunlarından olan yüksek öğrenime ilişkin niteliği artırmaya dayalı bir politika yerine niceliği artırmaya yönelik politika ve anlayış benimsenmiştir. Planda, sektörler arasında eşgüdümden ziyade ekonomik getiriye odaklanmış eşitsiz bir bakış açısı mevcuttur.

“Afet yönetimi açısından hedefler ve plan kurgusu açısından tutarsızlıklar bulunmaktadır” denilen açıklamada, “Plan kentsel dönüşüm sürecinin sağlam ve iyi işleyen bir mekanizmaya dönüştürecek politika ve hedefler koyamamaktadır. 12. Kalkınma Planı’nın, şehirleşmeye ilişkin ortaya koyduğu hedef ve politikalar içerisinde anlaşılması güç soyut hedef ve politikalar mevcuttur. Ülkemizin ve kentlerimizin geleceği için büyük bir öneme sahip olan bu sürecin takipçisi olacağımızı tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” mesajı verildi.

12. Kalkınma Planı’na (2024-2028) İlişkin Değerlendirme Raporu’na ise buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.spo.org.tr/resimler/ekler/4bf3f54bbd0378c_ek.pdf

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: TTB’den Sağlık Bakanlığı’na Beyaz Kod davası

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.