TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Görme engelli seçmenlerden ‘mahrem oy’ çıkışı

Şablon bastırma sürecine dahil olmak isteyen görme engelliler, “Mahrem oy hakkımızı kullanmak istiyoruz. Buna sahip olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Görme engelli  seçmenlerden ‘mahrem oy’ çıkışı

SULTAN GÜMÜŞ KAYA 
Görme engelli seçmenler, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde ilk kez kendileri için hazırlanan şablonla oy kullandı. Fakat oy kullanırken çeşitli sorunlar yaşayan seçmenler, “Bundan sonraki süreçlere, özellikle şablon bastırma sürecine dâhil olmak istiyoruz. Daha erişebilir şablonlarla mahrem oy hakkımızı kullanmak istiyoruz. Buna sahip olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.


 
‘MAHREM OY’ HAKKI ÇIKIŞI 
Önceki seçimlerde, akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımıyla oylarını kullanan görme engelliler, bu seçimlerde ilk defa ‘oyun gizliliği’ esasına uygun şekilde oy kullanabilme imkanına sahip oldu. Seçimlerden önce yaptığı açıklamalarda hazırlanan şablonların eksiklikleri olduğunu ve oy kullanma esnasında sorunlar yaşanabileceğini belirten Engelsiz Erişim Derneği, bu uyarılarında haklı çıktı. Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Nurşen Korkmaz, birçok görme engelli seçmenin mahrem oy hakkını kullanamadığını belirterek, “Bundan sonraki süreçlere, özellikle şablon bastırma sürecine dâhil olmak istiyoruz. Daha erişebilir şablonlarla mahrem oy hakkımızı kullanmak istiyoruz. Buna sahip olana kadar mücadeleye devam edeceğiz” sözlerini kullandı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.