TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesinde Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi” kapsamında Batman Üniversitesi ev sahipliğinde, “Kadın Girişimci Adayları İçin Girişimcilik Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 12:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Girişimcilik Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

1 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen törene, Batman Valisi Ekrem Canalp,  Rektör Vekili Prof. Dr. Rohat Cebe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, iki buçuk yıl önce başlanan projede birçok kadın girişimciye destek sunduklarını, bugün gelinen noktanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Gülbahar: “Batman Üniversitesi Olarak Bu Nitelikteki Bir Organizasyona Ev Sahipliği Yapmaktan Memnuniyet Duyduk”

Törende bir konuşma gerçekleştiren Batman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Gülbahar da girişimcilik yarışmasına başvuruda bulunarak hayallerinin peşinde koşan, yaratıcılıklarını ortaya koyma cesareti gösteren tüm kadın girişimcileri tebrik ettiğini söyledi. Prof. Dr. Gülbahar, Batman Üniversitesi olarak böylesine nitelikteki bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Süreyya Erkan: “Proje Kapsamında Kayıtlı İstihdamın Arttırılmasını Hedefliyoruz”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan ise yaptığı konuşmada, proje kapsamında kayıtlı istihdamın arttırılmasını, nitelikli iş gücü piyasasının teşvikini, beşeri, sosyal ve iktisadi kalkınmayı destekleyen eğitim sistemlerinin geliştirilmesini hedeflediklerini vurguladı. Bu hedeflerin yanı sıra gençlerin iş imkânlarının arttırılmasını ve onlara bu yolda iyi ve doğru eğitimler verilmesini sağlamak amacında olduklarının altını çizen Erkan, bu amacın gün geçtikçe daha iyi bir seviyeye ulaştığını kaydetti.

Vali Canalp: “Hayatta Alınacak En Önemli Kararlardan Biri, Hangi İşi Yapacağımıza Dair Vereceğimiz Karardır”

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ekrem Canalp, hayatta alınacak üç önemli karardan birisinin ne zaman emekli olunacağıyla ilgili verilen karar olduğunu belirtti.  Emekli olunduktan sonra bütün hayat paradigmasının değiştiğini söyleyen Vali Canalp, emeklilikte her şeyin farklı gözüktüğünü ve hayatın da farklı bir şekilde yaşamaya başlandığını ifade etti. Hayatta alınacak en önemli ikinci kritik kararın kiminle evlenileceğine dair verilen karar olduğunu söyleyen Vali Canalp,  hayattan ne kadar zevk alınacağını ve ne kadar mutlu olunacağını belirleyenin evlenilecek kişi olduğuna dikkati çekti. Hayatta alınacak en önemli üçüncü kararın ise hangi işin yapılacağına dair verilecek karar olduğunu vurgulayan Vali Canalp, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Hayatınızın kabaca üçte birlik bir bölümü muhtemelen eşinizle geçireceğiniz zamandır. Üçte birlik bir bölümü de işinizle ilgili geçireceğiniz zamandır. Dolayısıyla hayatınızın üçte ikisini gençlik döneminde alacağınız kritik kararla belirlemiş olacaksınız. Alacağınız bu karar hayattan ne kadar zevk aldığınızla ilgili bir karardır, alacağınız bu karar yarın ne kadar mutlu olacağınızla ilgili bir karardır, alacağınız bu karar hayatın akışının ne şekilde olacağına ilişkin de çok temel bir karardır. Girişimcilik temel bir karar. Neden temel bir karar? Çünkü züniversiteden mezun olduktan sonra yapacağınız temel iki seçim var. Bir tanesi şu; kime çalışacağım? Bu soru sizi bir yol ayrımına getirecektir. İsterseniz başkasına çalışın, şirkete, devlete, kişilere ve isterseniz kendinize çalışın. Ama lütfen yapmış olduğunuz işi, seçmiş olduğunuz işi öyle bir seçin ki, yaptığınız iş hobiniz gibi olsun.”

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren ve aralarında Batmanlı bir kadın girişimcinin de olduğu genç kadın girişimcilere ödülleri takdim edildi.

WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.54.32 (2)WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.54.32 (1)WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.54.31 (2)WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.54.31 (1)WhatsApp Image 2022-12-02 at 12.54.30

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.