TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YSK açıkladı... İftar saatinde oy sayımına ara verilecek mi?

31 Mart pazar günü iftar saatinde seçime iftar arası verilip verilmeyeceği YSK'ya soruldu. Peki iftar saatinde oy sayımı yapılacak mı? İşte vatandaşın merakla beklediği YSK cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
YSK açıkladı... İftar saatinde oy sayımına ara verilecek mi?

31 Mart pazar günü gerçekleşecek yerel seçimin oy sayımında iftar saatine göre bir düzenleme olup olmayacağı merak edildi. Peki iftar saatinde oy sayımı yapılacak mı? İşte konu ile ilgili YSK'nın açıklaması...

Bahçe İlçe Seçim Kurulu'nun iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini sorduğu Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ilgili kanuni düzenlemeye uygun olarak oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini belirtti.

YSK

YSK AÇIKLADI

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na gönderilen yazıda, saat 17.00'den itibaren sandık kurullarının sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" belirtilerek, "sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği" sorusu dile getirildi.

YSK'nın incelemesi sonucunda, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.' hükmünün hatırlatıldığı ifade edildi.

YSK, Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de benzer bir düzenleme bulunduğunu vurgulayarak, bu nedenle "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.