TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşa Fenerbahçe marşını seslendiren Nesrin Sipahi hayatını kaybetti: Nesrin Sipahi kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanına sahip olan ve 60'lı yılların en önemli assolistleri arasında yer alan usta sanatçı Nesrin Sipahi, 89 yaşında yaşamını yitirdi. Son olarak Zaferin Rengi filminin galasında görülen Sipahi, Türk müziğine yaptığı katkılarla tanınıyordu. Peki Nesrin Sipahi kimdir? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 13:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yaşa Fenerbahçe marşını seslendiren Nesrin Sipahi hayatını kaybetti: Nesrin Sipahi kimdir?

"Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı" unvanına sahip olan ve "Yaşa Fenerbahçe" marşının unutulmaz seslerinden biri olarak bilinen Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Sipahi'nin ani gelişen bir rahatsızlık sonucu dün vefat ettiğini duyurdu. Peki Nesrin Sipahi kimdir? Detaylar haberimizde

NESRİN SiPAHİ KİMDİR?

29 Ekim 1934 yılında İstanbul'da doğan Nesrin Sipahi Müzik eğitimine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı. Klasik Türk müziğine olan yeteneği fark edilince büyük bestekâr Şerif İçli'den dersler aldı. 1953 yılında TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı ve burada Ferit Ruşen Kam, Refik Ahmet Sevengil, Halil Bedii Yönetken, Suphi Ziya Özbekkan ve Ekrem Güyer gibi dönemin büyük hocalarıyla çalıştı. İstanbul Radyosu'nda da münferit programlara katıldı.

Nesrin Sipahi’nin müzik kariyerinde önemli dönüm noktası, 1957 yılında Odeon Plak Şirketi'nden çıkan "Bir Rüzgârdır Gelir Geçer Sanmıştım" adlı ilk plağı oldu.

Nesrin Sipahi, 1965 yılında Tamer Yiğit'le başrolünü paylaştığı "Kalbimdeki Serseri" isimli müzikal filmde oynadı. Ayrıca 1974 yılında o dönemin Fenerbahçe futbolcularıyla kulübün bilinen ilk marşı olan "Yaşa Fenerbahçe"yi seslendirdi.

Sanatçı, 1965 tarihli Ülkü Erakalın'ın yönettiği "Veda Busesi" adlı filmde kullanılan şarkıları seslendirdi. Türkan Şoray ve Tunç Okan'ın başrollerini paylaştığı filmde kullanılan "Veda Busesi" başlıklı Yusuf Nalkesen bestesi şarkı, satış rekoru kırarak Sipahi'ye Altın Plak Ödülü kazandırdı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından devlet sanatçısı unvanı verilen Nesrin Sipahi, uzun yıllar gazinolarda assolistlik de yaptı. Müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.