TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vergisiz telefon ve bilgisayarlarda markalar belli oldu! Bilgisayarlarda hangi markalar satılacak?

Cumhurbaşkanlığı seçim vaatlerinde bulunan gençlere vergisiz telefon satışlarının detayları belli oluyor. Vergisiz telefon markalarından sonra şimdi de gençlere vergisiz satılabilecek bilgisayar markaları belli oldu

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 16:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Vergisiz telefon ve bilgisayarlarda markalar belli oldu! Bilgisayarlarda hangi markalar satılacak?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce seçim vaatleri arasında zikredilen gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar satışlarının detayları belli olmaya başladı. İlk olarak hangi öğrencileri kapsayacağı açıklanan vergisiz satışlar için daha sonra Türkiye’de üretilen markalardan satışlarının gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu detayın açıklanması üzerine vergisiz satışlarının gerçekleşeceği telefon ve bilgisayar markaları sıralanmaya başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar ve vergisiz alınabilecek bilgisayar markaları…

markalar belli oldu_ilkses

Gençlere vergisiz satılacak bilgisayarlar…

Gençler için seçim vaatleri arasında zikredilen ve seçimden bu yana oldukça merakla beklenen vergisiz telefon satışlarının detayları belli olmaya başladı. İlk olarak her öğrenciye yapılmayacağı belirtilen vergisiz elektronik eşya satışlarında daha sonra her marka ürünlerde bu kampanyanın geçerli olmayacağı belirtildi. Bunun üzerine vergisiz alınabilecek ürünlerin markaları araştırmaları hız kazandı.

Sadece Türkiye’de üretilen bilgisayarlar markalarından vergisiz olarak alım yapabilecek olan öğrencilerin alımlarında fiyatlarda %18’lik bir düşüşün gerçekleşmesi bekleniyor. Bununla beraber vergisiz alınabilecek bilgisayar markaları arasında Casper, Monster ve Excalibur markalarının bulunduğu belirtiliyor.

Ayrıca vergisiz telefon ve bilgisayar alımlarına Lisans, açıköğretim ve yüksek lisans öğrencilerinin hepsinin katılım sağlayabileceği, Cumhurbaşkanlığı tarafından gençlere sunulan bu kampanyada herhangi bir yaş sınırının olmadığı belirtiliyor.

leptop telefon_ilkses

Bilgisayarlarda ne kadar vergi payı var?

Vergisiz telefon ve bilgisayar alacak olan gençler kampanya dahilinde ürünlerden ne kadar fiyatın düştüğünü yani ne kadarlık vergi payı olduğunu merak ediyorlar. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Vergi uzmanı Muhammet Bayram "Bilgisayarlar üzerinde bizim ülkemizde yüzde 18 oranında KDV söz konusu. Ama akıllı telefon olarak adlandırılan cihazlarda ise yüzde 1 puanlık Kültür Bakanlığı payı, yüzde 12 TRT payı, bunların üzerine yüzde 50 ÖTV ve onun da üzerine yüzde 18 KDV uygulanıyor.  Toplamdaki vergi oranı yüzde 100'e varıyor.

Vergisiz bir telefon veya tablet, notebook gibi bir cihaz alınırsa bunun vergisiz fiyatı yarı yarıya gelecektir. Yani 2 bin tl olan akıllı cihazın bedeli bin tl ye düşecektir. Bu uygulama büyük ihtimalle yerli bilgisayar ve akıllı telefon üreticilerine uygulanacaktır. Çünkü yabancı akıllı telefon ve bilgisayar üreticilerine uygulanması durumunda cari açığı arttırma durumu söz konusu olacaktır. Bu nedenle yerli firmaların cihazları öğrencilere vergisiz bir şekilde sunulacaktır." İfadeleri ile merak edilen konunun açıklamasını yaptı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Vergisiz ve ÖTV’siz verilecek telefonlar açıklandı! Üniversite öğrencileri bu telefonlarda vergi ödemeyecek

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.