TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ülkemizin tanınmış ailelerinden biri olan Sabancı’ların atası Hacı Ömer Sabancı kimdir?

Hacı Ömer Sabancı Holding’in Exsa ile birleşmesi ile Hacı Ömer Sabancı'nın adı yeniden gündeme geldi. Sabancı Ailesi’nin atalarından biri olan Hacı Ömer Sabancı kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 11:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ülkemizin tanınmış ailelerinden biri olan Sabancı’ların atası Hacı Ömer Sabancı kimdir?

Türkiye’nin en zengin ailelerinden biri olan Sabancı Ailesi’nin bugünlere gelmesinde önemli katkıları olan Hacı Ömer Sabancı kimdir? Günümüzde yaptıkları yatırımlar ve faaliyet gösterdikleri iş kolları ile adlarından sıklıkla söz ettiren Sabancı’ların atası olan Hacı Ömer Sabancı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Hacı Ömer Sabancı kimdir?

1906 yılında Kayseri’nin Talas isimli ilçesine bağlı Akçakaya Köyü’nde dünyaya gelen Hacı Ömer Sabancı, 13 yaşındayken babası Hacı Arap Sabancı’yı kaybetti. 1920 yılında kendine yeni bir hayat kurmak için köyden ayrılmaya karar veren Hacı Ömer Sabancı, tam 450 kilometrelik yolu yayan olarak yürüdükten sonra Adana’ya ulaştı. Adana’da pamuk işçisi olarak çalışmaya başladı. Bir süre işçi olarak çalışan Hacı Ömer Sabancı, daha sonra işçi müteahhitliği yapmaya başladı. Birkaç sene içerisinde yaptığı tasarruflarla kendisine pamuk ticareti alanında mütevazı sayılabilecek bir iş kurdu. Bu dönemde yanında çalışan işçiler tarafından “Ağa” ismiyle çağırılmaya başlayan Hacı Ömer Sabancı, 1928 yılında Sadıka Hanım ile dünya evine girdi. Hacı Ömer Sabancı’nın bu evliliğinden 6 erkek çocuğu oldu. Çocuklarının isimleri şu şekildedir: İhsan Sabancı, Sakıp Sabancı, Hacı Sabancı, Şevket Sabancı, Erol Sabancı ve Özdemir Sabancı’dır. Hacı Ömer Sabancı süreç içerisinde işlerini iyice büyüttü ve 1943 yılında Yağsa’ya ortak oldu. Bu tarihten 3 yıl sonra, 1946 senesinde, arkadaşları ile birlikte Marsa’yı satın aldı. Ticari alanda son derece başarılı ve vizyoner bir görüşe sahip olan Hacı Ömer Sabancı, zaman geçtikçe iş hacmini büyütmeyi başardı ve günümüzde son derece önemli olan pek çok kurumun kurulma sürecinde rol oynadı. 1951 yılında İstanbul’da bulunan Atlı Köşk’ü satın alan Hacı Ömer Sabancı, ailesi ile birlikte İstanbul’a taşınmanın ilk adımlarını da böylelikle atmış oldu.

Hacı Ömer Sabancı'nın babası kimdir?

Hacı Ömer Sabancı'nın babası Hacı Arap Sabancı’dır.

Hacı Ömer Sabancı’nın kurduğu firmalar hangileri?

Hacı Ömer Sabancı, ticari açıdan son derece başarılı işlere imzasını attı. Bir pamuk işçisi olarak başladığı iş hayatında kısa sürede ciddi bir yükseliş gösteren Hacı Ömer Sabancı’nın kuruluşunda rol oynadığı kurumların isimleri şu şekildedir:

Akbank

Bossa Un

Çırçır Fabrikası

Bossa Tekstil Fabrikası

Oralitsa

Aksigorta

Teknosa

Hacı Ömer Sabancı neden öldü?

Hacı Ömer Sabancı, 1966 yılında hayatını kaybetti. Yaşadığı şeker ve kalp rahatsızlıkları nedeniyle İstanbul Hilton Oteli 237 numaralı odada hayatını kaybeden Hacı Ömer Sabancı’nın mezarı Adana’da bulunan Asri Mezarlığı’nda yer alıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.