TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin zenginlerinden olan Semahat Sevim Arsel kimdir, nereli? Semahat Sevim Arsel ne iş yapar?

Semahat Sevim Arsel, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biri olarak bilinir. Peki, Semahat Sevim Arsel kimdir? İşte Semahat Sevim Arsel hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 12:16
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye’nin zenginlerinden olan Semahat Sevim Arsel kimdir, nereli? Semahat Sevim Arsel ne iş yapar?

Ankara doğumlu ve Vehbi Koç'un kızı olarak dünyaya gelen Semahat Sevim Arsel, Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olarak bilinir. Koç Holding'deki başarılı kariyeri ve sosyal sorumluluk projelerindeki etkin rolü ile tanınan Arsel, ülkenin en varlıklı kadınlarından biri olarak öne çıkıyor. Yurttaşlar Semahat Sevim Arsel kimdir, Semahat Sevim Arsel nereli gibi birçok soruyu arama motorlarında araştırmaya başladı. Semahat Sevim Arsel Türkiye’nin kaçıncı zengini? İşte daha fazlası haberimizde…

SEMAHAT SEVİM ARSEL KİMDİR?

Ankara'da 8 Eylül 1928 tarihinde doğan Semahat Sevim Arsel, Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden biridir. Vehbi Koç'un kızı olan Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır ve 2,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en varlıklı kadınları arasında yer almaktadır.

Semahat Arsel, Amerikan Kız Koleji'nden mezun olduktan sonra 1956 yılında Nusret Arsel ile evlenmiş, ancak çocuğu bulunmamaktadır. İngilizce ve Almanca dillerini bilmektedir.

İş yaşamına 1964-1972 yılları arasında Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Vehbi Koç Vakfı yönetim kurulu üyesi olarak başlayan Arsel, daha sonra TURYAT ve SANERC (Semahat Arsel Nursing Educational & Research Center) başkanlıklarını üstlenmiştir. Hala bu görevleri sürdüren Semahat Arsel aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı'nın yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. 2012 yılında vergi rekortmeni olan Arsel, 2014 yılında Türkiye'nin en fazla vergi veren ikinci kişisi olmuştur.

Semahat Arsel ayrıca TEGV'in de kurucu üyelerindendir.

SEMAHAT SEVİM ARSEL TÜRKİYE’NİN KAÇINCI ZENGİNİ?

Listenin 2.sırasında zirvesinde 2.9 milyar dolarlık servetiyle Semahat Sevim Arsel yer aldı.

SEMAHAT SEVİM ARSEL NE İŞ YAPAR?

Semahat Arsel, iş dünyasındaki yolculuğuna 1964-1972 yılları arasında Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olarak adım atmıştır. Bu süreçte aynı zamanda Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği de yapmıştır. Daha sonraki yıllarda TURYAT ve SANERC'in başkanlığını üstlenen Arsel, halihazırda bu görevlerini sürdürmektedir.

SEMAHAT ARSEL SERVETİ KİME KALDI?

Florance Nightingale Vakfı ikinci başkanı ve Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu'nun kurucusu olan Semahat Arsel, 2023 yılı itibarıyla Forbes dergisinin açıkladığı verilere göre Türkiye'nin 4., dünya genelinde ise 982. en zengin kişisidir. 2017 yılında Forbes Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesinde 2,4 milyar dolarlık servetiyle 3. sırada yer almış ve Türkiye'nin en varlıklı kadını olmuştur. 2023 yılındaki Forbes kaynaklı listede ise servetinin 3 milyar dolar olduğu belirtilmektedir.

SEMAHAT SEVİM ARSEL KAÇ YAŞINDA?

8 Eylül 1928 doğumlu olan Arsel, 2024 yılı itibariyle 96 yaşındadır.

SEMAHAT SEVİM ARSEL NERELİ?

Ankara doğumlu olan Arsel, Türkiye’nin en zengin kadını olarak biliniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.