Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden Kaleseramik kimin?

Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden biri olan Kaleseramik kimin? İşte Kaleseramik hakkında merak edilen detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 16:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türkiye'nin önde gelen seramik üreticilerinden Kaleseramik kimin?

Kale Seramik, Kale Grubu'nun bir parçası olarak Türkiye'de seramik üretimi yapan köklü bir markadır, sektörde öncü konumda bulunmaktadır. Peki, Kaleseramik kimin? Kaleseramik ve kurucusu hakkında merak edilen detayları sizler için derledik. İşte detaylar...

Kaleseramik, Türkiye'de seramik sektörünün kurulmasında ve gelişmesinde öncü bir rol oynamıştır. Şirket, 1956 yılında Kale Grubu'nun kurucusu ve onursal başkanı Merhum İbrahim Bodur tarafından kurulmuştur.

Kale Seramik, Kale Grubu'na ait bir markadır. Kale Grubu, Türkiye merkezli ve uluslararası alanda faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur. Kale Seramik ise seramik ve karolar alanında üretim yapan, inşaat ve iç mimari sektörlerine ürün sağlayan bir markadır.

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

İbrahim Bodur, 1939 yılında Kütahya'da doğmuş, Türk iş insanıdır. Kale Grubu'nun kurucusu olarak bilinir. 1957 yılında seramik sektörüne adım atan Bodur, Kale Seramik'i kurarak sektörde önemli bir yer edinmiştir. Kale Grubu bünyesinde yer alan şirketler arasında inşaat malzemeleri, seramik, kağıt, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler bulunmaktadır. İbrahim Bodur, Türkiye'nin sanayi ve iş dünyasında uzun yıllar boyunca önemli projelere imza atmış ve sektördeki etkisini sürdürmüştür.

İbrahim Bodur, 23 Mayıs 2016'da 88 yaşında yaşamını yitirdi.

Ödüller

Çekoslovakya Çekoslovakya: Devlet Nişanı (1985)

İtalya İtalya: Cavaliere del Lavoro (1985)

Türkiye Türkiye: Devlet Üstün Hizmet Madalyası (1997)

TBMM: Üstün Hizmet Ödülü (2006)

İtalya Seramik Derneği: Uluslararası Aldo Villa Ödülü (2007)

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.