TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında? Turgut Altınok hangi partiden?

Turgut Altınok'un hayatı ve kariyeri, günümüzde merak ediliyor. Avukatlık mesleğiyle tanınan Altınok, siyasi kariyerine Ülkü Ocakları'nda atıldı. Peki, Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok hangi partiden? İşte Turgut Altınok hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2023 10:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
Turgut Altınok kimdir, kaç yaşında? Turgut Altınok hangi partiden?

Turgut Altınok'un hayatı ve kariyeri merak edilen isimler arasında. Keçiören Belediye Başkanı olarak görev yapan Turgut Altınok'un kim olduğu sorusu, son günlerde sıkça soruluyor. Turgut Altınok kimdir? Turgut Altınok hangi partiden? Turgut Altınok nereli? İşte Turgut Altınok hakkında merak edilenler haberimizde…

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

1 Nisan 1957 tarihinde Ankara'nın Balâ ilçesine bağlı Aşıkoğlu köyünde doğan Turgut Altınok, ilkokulu Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu’nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Keçiören Kalaba Lisesi’nde aldı. Yükseköğrenim için gittiği Azerbaycan'da Hukuk eğitimini tamamladı. Türkiye - Azerbaycan ilişkilerine sağladığı katkılar nedeniyle Azerbaycan Vektör Uluslararası İlim Merkezi tarafından fahri doktora payesi verilen Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.

Gençlik yıllarından itibaren Ülkü Ocakları'nda aktif görevlerde bulunan Turgut Altınok, henüz 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı'na seçildi ve ardından Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu üyeliklerine getirildi. 12 Eylül Darbesi'nden sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Sekreterliğe kadar yükseldi. 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçilen Altınok, 1999'da MHP'den istifa edip Fazilet Partisi'ne katıldı. Aynı yıl Fazilet Partisi'nin Keçiören Belediye Başkan adayı olarak seçilen Altınok, belediye başkanlığı görevini yeniden üstlendi.

Fazilet Partisi'nin kapatılması üzerine AK Parti'nin kurucuları arasında yer alan Altınok, 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Keçiören Belediye Başkanlığı'na tekrar seçildi. 2013'te AK Parti'den istifa eden Altınok, 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığı için aday oldu ancak %30,3 oy alarak ikinci sırada yer aldı. 2019 yerel seçimlerinde ise AK Parti'ye geri dönerek Keçiören Belediye Başkanlığı için aday oldu ve seçimi kazandı.

TURGUT ALTINOK’UN KAÇ ÇOCUĞU VARDIR?

Hacı Mehmet, Fatih Furkan, Aybüke ve Ayça adında çocukları olan Altınok 4 çocuk babasıdır.

TURGUT ALTINOK HANGİ PARTİDEN?

Turgut Altınok, Adalet ve Kalkınma Partisi’ndendir.

TURGUT ALTINOK HANGİ PARTİ'DEN BELEDİYE BAŞKANI?            

2019 seçimlerinde tekrar AK Parti'den aday gösterilen Turgut Altınok, o günden bu yana Keçiören Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

TURGUT ALTINOK HANGİ ÜNİVERSİTE MEZUNU?

Turgut Altınok, Azerbaycan Uluslararası Üniversitesi’ni bitirmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.