Torbalı Kaymakamlığına atanan Adem Çelik kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karara göre, Isparta Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, yeni görev yeri olarak İzmir Torbalı Kaymakamı olarak atandı. Peki, Adem Çelik kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 09:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
Torbalı Kaymakamlığına atanan Adem Çelik kimdir?

Gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle birlikte merakla beklenen atamalar gerçekleşti. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter, Trabzon'a vali yardımcısı olarak tayin edilirken, yerine Isparta Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Torbalı Kaymakamı olarak atandı. Peki, Adem Çelik kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Adem Çelik kimdir?

Adem Çelik, 1979 yılında Ağrı'da doğdu. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 2001 yılında mezun oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak, 23 Şubat 2005 tarihinde Kocaeli Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı.

Kariyerinde Karabük ilinin Eflani, Ovacık ve Eskipazar ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Yabancı dil eğitimini İngiltere'nin Leicester şehrinde bulunan Leicester Üniversitesi'nde yurt dışı stajı kapsamında tamamladı.

92. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu başarıyla tamamladıktan sonra çeşitli illerde görev yaptı:

- 2008-2010 yılları arasında Samsun ilinin Asarcık ilçesinde Kaymakam olarak,

- 2010-2012 yılları arasında Ardahan ilinin Hanak ilçesinde Kaymakam olarak,

- 2012-2016 yılları arasında Isparta ilinin Uluborlu ilçesinde Kaymakam olarak,

- 2016-2019 yılları arasında Diyarbakır ilinin Silvan ilçesinde Kaymakam ve Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görev aldı.

- 2019- 2024 yılları arasında Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından Eğirdir Kaymakamı olarak atandı.

Son olarak Kaymakam Adem Çelik, İçişleri Bakanlığının 2024 yılı Mülki İdare Amirleri Kararnamesi kapsamında Torbalı Kaymakamlığı'na atandı..

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.