TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TCDD Türkiye genelinde personel alımı gerçekleştirecek! İş arayanlara müjde!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, ülke genelinde 8 ayrı şehirde personel alımı yapacak. Yapılması beklenen alımlar, KPSS şartı aranmaksızın gerçekleşecek. TCDD personel alımına ilişkin haberin detayları burada…

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2024 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2024 19:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
TCDD Türkiye genelinde personel alımı gerçekleştirecek! İş arayanlara müjde!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün 8 farklı şehirde yapması beklenen personel alımı için başvurular 19 Şubat 2024 tarihinden itibaren yapılacak. Başvuru için İŞKUR üzerinden işlem yapılabilecek veya bizzat başvuru ile de müracaat edilebilecek. Toplamda 95 kişilik kontenjanın bulunduğu personel alımında, belirsiz süre olan iş sözleşmesiyle 12 kaynakçı, 69 makine bakımcısı alınacak. Ayrıca 14 makine teknisyeni için de pozisyon açılmış durumda.

TCDD

Başvurularda KPSS şartı yok!

TCDD personel alımına başvuru yapabilmek için adayların belirlenen meslek yüksekokulu programlarından mezun olması veya meslek lisesi bölümlerinden diplomasının bulunması gerekmekte. Ayrıca, başvuru tarihinden itibaren 36 yaşından gün almamış olma şartı da gerekmektedir. KPSS şartı olmayan bu alımda başvuru yapacak adaylara geniş bir eğitim geçmişine sahip olma imkânı sunulmaktadır.

TCDD PERSONEL

Noter huzurunda kura ile aday belirlenecek

Başvuruların ardından neticeler, noter huzurunda yapılması beklenen kura çekimi ile belirlenecek. Belirlenen tarihler arasında adayların TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'na gereken tüm belgeleri teslim etmesi gerekmektedir. Bu esnada eksik evrak sunan veya belirlenmiş olan şartları karşılamayan adaylar, İŞKUR'a bildirilecek ve o adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Dikkat çeken bir diğer konu ise, başvuru şartlarında KPSS şartı aranmamasına rağmen, evrak teslimi yaparak başvuruda bulunan adayların sayısı işgücü talebinin dört katından fazla olursa böyle bir durumla karşılaşılması halinde uygulama ve sözlü sınav düzenlenecektir.

 Yapılacak uygulama ve sözlü sınavın ardından belirlenmesi beklenen adaylar, noter huzurunda kura çekimi ile netleşecek. Tüm bu aşamaların ardından net sonuçların ise 17 Nisan 2024 tarihinde açıklanması bekleniyor. Gerçekleşecek bu aşamalar, alımların şeffaf ve adil bir süreçle gerçekleştirilmesini sağlamak için atılan önemli adımları oluşturuyor. Adayların adaletli bir başvuru süreci geçirmesi için bu aşamaları takip ederek başvuruda bulunması gerekiyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.