TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs

Tarihler 3 Mayıs gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 17:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 3 Mayıs

Türkiye ve dünyada 3 Mayıs tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

3 MAYIS TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

Fenerbahçe Spor Kulübü kuruldu

Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 yılında Nurizade Ziya Songülen, Ayetullah Bey, Necip Okaner, Asaf Beşpınar ve Enver Yetiker tarafından İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Moda semtinde kurulmuştur. Kulüp, ilk olarak sarı-beyaz renklere sahipti ancak kurucuları tarafından 1908 yılında sarı-lacivert olarak değiştirilmiştir. Fenerbahçe, Türkiye'nin en eski, en başarılı ve en geniş taraftar kitlesine sahip spor kulüplerinden biridir. Kulübün aktif şubeleri arasında futbol, basketbol, voleybol, atletizm, boks, espor, kürek, masa tenisi, yelken ve yüzme yer alır.

tarihte bugün

Fenerbahçe Futbol Takımı, Türk futbol tarihinde önemli başarılara imza atmıştır. Balkan Kupası'nı (1966-67) kazanarak Türk futbolunun ilk uluslararası başarısını elde etmiştir. UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda (1963-64) çeyrek finale yükselmiş ve 2008 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar ilerlemiştir. Ayrıca 2012-13 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale çıkma başarısı göstermiştir. Fenerbahçe, Türkiye futbolunda 19 kez şampiyonluk yaşayarak önemli bir rekora imza atmıştır. Ancak Türk futbol tarihinde en çok millî şampiyonluğa ulaşan takım değildir. Kulübün U-15 takımı ise 2011 yılında Avrupa şampiyonu olmuştur. Fenerbahçe'nin A takımı iç saha maçlarını, 2007 yılında yenilenen Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda oynamaktadır.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, uluslararası arenada önemli başarılar elde etmiştir. 2005 yılında FIBA EuroChallenge'de Final Four'a yükselmiş, EuroLeague'de ise 2007-08 sezonunda çeyrek finale adını yazdırmıştır. Takım, 2014-15 sezonunda ilk kez EuroLeague Final Four'a katılarak önemli bir başarıya imza atmıştır. 2015-16 sezonunda EuroLeague'de final oynayarak Avrupa ikincisi olmuş ve 2016-17 sezonunda ise EuroLeague kupasını kazanan ilk Türk takımı olmuştur. Ayrıca, beş kez arka arkaya (2015, 2016, 2017, 2018, 2019) Final Four'a kalarak Türk basketbolunda bir rekora imza atmıştır.

tarihte bugün 2

Türk Silahlı Kuvvetleri kuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türk vatanını yurt dışından gelebilecek tehdit ve tehlikelere karşı savunmakla görevli olan askerî güçtür. TSK'nın görevleri arasında, askerî gücün korunması ve güçlendirilmesi ile caydırıcılığın sağlanması yer alır. Ayrıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kararıyla yurt dışında verilen görevleri yerine getirmek ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmak da bulunmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin manevi varlığı ile ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır ve cumhurbaşkanı tarafından temsil edilir. Savaş durumunda, Genelkurmay Başkanı başkomutanlık görevini Cumhurbaşkanlığı adına icra eder.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Kara Kuvvetleri, Türk Deniz Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri'nden oluşur. 2024 itibarıyla sayı bakımından dünyanın sekizinci, NATO'nun ise en güçlü üçüncü ordusudur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.