TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 29 Nisan

Tarihler 29 Nisan'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 17:14
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 29 Nisan

Türkiye ve dünyada 29 Nisan tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

29 NİSAN TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

İstanbul'da Çağlayan Mitingi düzenlendi

2007 Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan veya diğer Millî Görüş kökenli siyasetçilerin olası cumhurbaşkanı adaylığına karşı düzenlenen Cumhuriyet Mitingleri, büyük şehirlerde, özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi merkezlerde Nisan ve Mayıs aylarında gerçekleşti. Bu mitinglerin duyurularında "cumhuriyetine sahip çık" mesajı ön plandaydı.

İlk miting, Cumhurbaşkanlığı seçiminden iki hafta önce, 14 Nisan 2007'de Ankara'da yapıldı. Ardından 29 Nisan'da İstanbul Çağlayan Meydanı'nda ikinci bir miting düzenlendi. Üçüncü ve dördüncü mitingler ise 5 Mayıs'ta Manisa ve Çanakkale'de gerçekleşti. Serinin sonuncusu ise 13 Mayıs'ta İzmir'de gerçekleşti.

Mitinglere katılım oranı konusunda farklı değerlendirmeler yapıldı. İlk miting olan Ankara'daki etkinliğe katılım, farklı kaynaklara göre birkaç yüz binden 1.5 milyon arasında değişti. İstanbul'daki ikinci mitinge katılım ise AFP ve Reuters'a göre bir milyon kişi olarak rapor edildi, ancak BBC'ye göre katılım yüzbinlerle sınırlıydı.

Semih Şentürk doğdu

16 yaşında Fenerbahçe'nin altyapısına transfer olan ve ilk profesyonel sözleşmesini imzalayan bu genç yetenek, 2000-2001 sezonunun ikinci devresinde teknik direktör Mustafa Denizli tarafından A takıma çağrıldı. Fenerbahçe forması altındaki ilk resmi maç deneyimi, 17 Şubat 2001 tarihinde oynanan Siirtspor-Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig maçında yaşandı ve bu maçta son 15 dakikada görev aldı.

Süper Lig'in 2007-2008 sezonunda ise 17 golle gol krallığına ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Fenerbahçe'de kaptanlık sorumluluğunu da üstlenen bu oyuncu, 26 Temmuz 2007 tarihinde yardımcı kaptan olarak görev almaya başladı. 8 Mart 2009 tarihinde oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçında ise takımının ilk golünü atarak Kadir Has Stadyumu'nda tarihe geçti.

Ancak 2009-2010 sezonunu yedek kulübesinde geçiren bu dönemde, yine de kendisini kanıtlamaktan geri durmadı. 2011-12 sezonuna gelindiğinde ise Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nda Cemil Turan ile birlikte en çok gol atan oyuncusu olmayı başardı.

Yedek kulübesinden gelerek attığı kritik gollerle tanınan bu oyuncu, "Nöbetçi Golcü" lakabıyla anılır. 13 Ocak 2013 tarihinde oynanan 1461 Trabzon maçında kaydettiği golle, Fenerbahçe tarihinde Türkiye Kupası'nda en çok gol atan oyuncu unvanını elde etti (20 gol). 10 Şubat 2013 tarihinde Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında ise Süper Lig kariyerindeki 200. maçına çıktı.

Ancak Manisa maçında sakat olduğunu belirtmesi ve oynamayacağını ifade etmesi, teknik direktör Aykut Kocaman'ın gözünde düşmesine sebep oldu. Fenerbahçe yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlık ve eski kaptanları Alex'in havaalanında uğurlama eylemi, Semih'in Fenerbahçe kariyerindeki sonunu başlattı.

2013-14 yaz transfer döneminde birçok kulübün ilgisine rağmen, kulübün yüksek bonservis bedeli talebi nedeniyle ayrılmadı. Ancak, o sezonun ilk yarısında fazla şans bulamadı ve Fenerbahçe A2 takımına gönderildi. Daha sonra Fenerbahçe U16 takımında antrenörlük yapmaya başladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.