TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 29 Mart

Tarihler 29 Mart'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 17:07
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 29 Mart

Türkiye ve dünyada 29 Mart tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

29 MART TARİHTE BÜGÜN NE OLDU?

Tarihte bugün dünyanın ilk tüp beşizleri doğdu. 29 Mart 1989’da Londra'da dünyanın ilk tüp beşizleri doğdu.

29 MART TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Tarihte bugün Ezgi Mola doğdu. 29 Mart 18983’te oyuncu Ezgi Mola dünyaya geldi.

ezgi mola

İstanbul'da 29 Mart 1983 tarihinde doğan Mola, aslen Malatyalıdır. İlköğrenimini Hasan Ali Yücel İlkokulu, Turhan ve Mediha Tansel İlkokulu'nda tamamladıktan sonra, ortaöğrenimini Kadir Rezan Has Ortaokulu ve Halit Armay Lisesi'nde sürdürdü. Lise yıllarında oyunculuk merakıyla Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde aldığı kurslarla şekillendi. Bu merkezde dört yıl eğitim gördü ve bölüm birincisi olarak mezun oldu.

Henüz 18 yaşındayken Kartal Tibet'in yönettiği Karate Can dizisiyle televizyon dünyasına adım atan Mola, ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitimine devam etti ve Aydoğan Temel'den de 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. Aydoğan Temel’in liderliğindeki bir tiyatro topluluğuyla Çürük Elma oyununda sahne deneyimi yaşadı.

2005 Kasım ayında BKM Mutfak'a katıldı ve Hırsız Polis dizisinde canlandırdığı kuaför karakteriyle büyük ilgi gördü. 2006 yılında Hayatımın Kadınısın filmindeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti ve Türkan Şoray gibi bir efsaneyle beraber oynama şansı yakaladı. Bu rolüyle 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü kazandı.

2008 yılında Uğur Yücel'in yönettiği Kolay Gelsin adlı sitkom denemesinde rol aldı. Ayrıca 2013 yılında Patos cips ve Defacto reklamlarında yer aldı. 2015 yılından itibaren ise Procter & Gamble firmasına ait Ipana diş macunu reklamlarında boy gösterdi.

Televizyonda Tolga Çevik ile birlikte Arkadaşım Hoşgeldin adlı eğlence programında yer aldı.

TRT 1'de 2020-2022 yılları arasında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye Derenoğlu karakterine hayat verdi. Bu rolüyle dikkatleri üzerine çekti ve 2021'de Yılın Kadın Dizi Oyuncusu ödülünü kazandı.

8 Mayıs 2023 tarihinde Mustafa Aksakallı ile hayatını birleştiren Mola'nın bu mutlu birlikteliğinden Can adında bir oğlu dünyaya geldi.

29 MART TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Tarihte bugün Ayla Arslancan öldü. 29 Mart 2015’te oyuncu Ayla Arslancan hayata gözlerini yumdu.

ayla arslancan

Ayla Arslancan, Türk oyuncu olarak bilinir ve 16 Nisan 1936'da İstanbul'da doğmuş, ancak çocukluğu ve gençliği Ankara'da geçmiştir. Tiyatro kariyerine 1961 yılında adım atmıştır. Uzun yıllar Tuncay Özinel Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda rol almış ve ardından sinema ile televizyon sektörlerine yönelmiştir. Züğürt Ağa, Uçurtmayı Vurmasınlar, Selamsız Bandosu gibi önemli yapımlarda yer almıştır.

29 Mart 2015 tarihinde, bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Arslancan'ın cenazesi Kozlu Mezarlığı'nda defnedilmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.