TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 25 Nisan

Tarihler 25 Nisan'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 00:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 00:34
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 25 Nisan

Türkiye ve dünyada 25 Nisan tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

25 NİSAN TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

25 Nisan 1991'de Trabzon'da doğan Baş, Türk siyasetine yön veren Bağımsız Türkiye Partisi'nin genel başkanı olarak ön plana çıkıyor. Aynı zamanda, eski bir siyasetçi ve yazar olan Haydar Baş'ın oğlu olan Hüseyin Baş, babasının izinden gitmiş ve kendi siyasi kariyerine başarıyla adım atmıştır.

Hüseyin Baş, eğitim hayatına Trabzon'da başlamış, lise eğitimini ise İstanbul'da tamamlamıştır. 2014 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Baş, siyasi tutkusunu Bağımsız Türkiye Partisi gençlik kollarında göstermeye başladı. BTP'nin İstanbul il başkan yardımcılığı ve genel başkan yardımcılığı gibi önemli görevlerinde bulunan Hüseyin Baş, siyasi arenada hızla yükselen bir isim oldu.

Babası Haydar Baş'ın 14 Nisan 2020'deki vefatının ardından, 22 Nisan'da parti genel başkanı olarak seçilen Hüseyin Baş, partisinin liderliğini üstlenerek büyük bir sorumluluk aldı. Ardından, 18 Ekim 2020'de yapılan BTP 5. Olağanüstü Kongresi'nde yeniden parti genel başkanı seçilerek güven tazeledi.

Evli ve iki çocuk babası olan Hüseyin Baş, hem ailesine hem de siyasi kariyerine büyük önem vermektedir. Türk siyasetinde genç bir lider olarak geleceğe umutla bakarken, partisinin ve ülkesinin geleceği için çalışmalarını sürdürmektedir.

25 NİSAN TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

25 Nisan 2011'de vefat eden Bulgaristan göçmeni güreşçi Osman Durali, güreş dünyasında önemli bir iz bıraktı. 15 Ocak 1939'da Razgrad ilinin Işıklar beldesine bağlı Hebip (Vladimirovtsi) köyünde dünyaya gelen Durali, Türk asıllı bir ailede doğdu.

1962 yılında, Türk asıllı bir güreşçi olarak Bulgaristan Güreş Milli Takımı'na katılan Durali, uluslararası arenada adını duyurdu. Güreş kariyeri boyunca birçok başarı elde eden Durali, hem Bulgaristan'ı hem de Türk asıllı sporcuları temsil etti.

Osman Durali, güreş dünyasındaki yeteneği ve azmiyle tanınan bir isimdi ve spor kariyeri boyunca birçok hayran kazandı. Onun anısını yaşatmak için güreş camiasında bir boşluk bıraktı ve mirası hala güreş tutkunları arasında yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.