Tarihte bugün ne oldu? 22 Haziran

Tarihler 22 Haziran'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 17:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 22 Haziran

Türkiye ve dünyada 22 Haziran tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

22 HAZİRAN TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

II. Ahmed, Osmanlı İmparatorluğu'nun 21. padişahı ve İslam dünyasının 100. halifesi olarak görev yapmıştır. 25 Şubat 1643 tarihinde Konstantiniyye'de doğmuş ve 6 Şubat 1695 tarihinde Edirne'de vefat etmiştir. Saltanatı döneminde Osmanlı Devleti'nin topraklarını genişletmeye çalışmış, askeri başarılar elde etmiş ve modernleşme çabalarında bulunmuştur. II. Ahmed'in saltanatı döneminde Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları genişlemiştir, ancak bu dönemde iç isyanlar da yaşanmıştır. II. Ahmed'in hükümdarlığı dönemi, imparatorluğun gerileme dönemine denk gelmektedir.

22 HAZİRAN TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Dan Brown, 22 Haziran 1964 tarihinde doğmuş olan Amerikalı bir yazardır. Brown, gerilim ve gizem türündeki romanlarıyla tanınmaktadır. En ünlü eserleri arasında "Da Vinci Şifresi", "Melekler ve Şeytanlar" ve "Kayıp Sembol" yer almaktadır. Romanları genellikle dini ve tarihi konuları içermekte ve kurgusal hikayeleri gerçek olaylarla harmanlamaktadır. Dan Brown, uluslararası çapta çok satan bir yazar olarak büyük bir okuyucu kitlesine sahiptir.

22  HAZİRAN TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Yaşar Nuri Öztürk, 5 Şubat 1951 tarihinde Trabzon'un Sürmene ilçesinde doğdu ve 22 Haziran 2016 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti. Türk İslam felsefesi ve ilahiyat profesörü olan Öztürk aynı zamanda yazar, gazeteci, avukat, televizyon programcısı, siyasetçi ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin kurucu dekanıdır. "Kur'an Müslümanlığı" düşüncesinin önde gelen isimlerinden biri olarak tanınan Öztürk, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede "İslam ve insan hakları" konulu konferanslar vermiştir. Çoğunlukla İslam hakkında olan birçok kitap yazmıştır ve ayrıca siyaset, sosyoloji ve tarih konularında da eserler kaleme almıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.