TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 2 Mart

Tarihler 2 Mart'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 23:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 23:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 2 Mart

Türkiye ve dünyada 2 Mart tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

2 MART TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

yahoo

Yahoo! kuruldu

Stanford Üniversitesi öğrencileri Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulan bir portal olan Yahoo! Inc.'den bahsediyoruz.

İlk olarak arama motoru olarak başlayan Yahoo!, zamanla e-posta, anlık iletişim, e-posta grupları gibi hizmetleri de sunarak pazarda etkin olmaya çalıştı. Bugün Yahoo.com, günlük 7 milyar sayfa gösterimiyle dünyanın en çok ziyaret edilen 11. sitesi konumunda. Özellikle ABD'de yaygın olarak kullanılan Yahoo Messenger, şirketin sunduğu hizmetlerden biridir. Ayrıca, ücretsiz e-posta hizmeti, "sınırsız depolama" vaadiyle kullanıcılara sunulan bir ilk olarak dikkat çekmektedir.

İş arama imkanları sunan Yahoo! Hotjobs bölümü ile birlikte çeşitli hizmetler sunar. Yahoo! Finans bölümünden birçok borsa endeksi ve hisse senedi hakkında detaylı bilgilere ulaşılabilir. Yahoo! News bölümü, dünya genelindeki gelişmeleri takip etme imkanı sunarken, Yahoo! Games bölümünde çeşitli oyunlar oynanabilir. Yahoo! Music'in bir parçası olan Yahoo! LAUNCHcast Radio, ilk içerikli çevrimiçi radyo özelliğine sahiptir. Kullanıcılar, parçalara oy vererek kendi zevklerine uygun kanallar oluşturabilir ve yüksek kalitede çevrimiçi olarak dinleyebilirler. Türkçe olarak hizmete sunulan Yahoo! Music, 2008'in son aylarında kullanıcılara sunulmuştur.

4 Şubat 2008'de Microsoft, Yahoo! Inc. için 44.6 milyar dolarlık bir teklif sunmuş ancak Yahoo! bu teklifi reddetmiştir.

25 Temmuz 2016'da Amerikan telekomünikasyon şirketi Verizon, Yahoo!'nun çekirdek faaliyetlerini 4.83 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

canan

Canan Karatay doğdu

Canan Karatay, 2 Mart 1943'te Elazığ'da Vasfiye ve Ömer Naimi Erdem çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. Erdem olan soyadları babası tarafından 1950'lerde Efendigil olarak değiştirildi. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamlayan Karatay, lise eğitimini 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde aldı. Tıp eğitimini tamamlamak için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devam eden Karatay, buradan 1967 yılında mezun oldu.

1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlayan Canan Karatay, ardından 1972-1974 yılları arasında İngiliz Hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak görev yaptı. Karatay, şu anda Grup Florence Nightingale Hastanesi'nde görev yapmaktadır.

Ali Karatay'la evli olan Canan Karatay, Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nün kurucularından biridir ve halen Onursal Öğretim Üyesi sıfatıyla dersler vermektedir. Çiftin Mehmet Rahmi Karatay adında bir oğulları bulunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.