Tarihte bugün ne oldu? 18 Temmuz

Tarihler 18 Temmuz’u gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 17:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 18 Temmuz

Türkiye ve dünyada 18 Temmuz tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

18 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1946 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulması, Türkiye'de gazetecilik mesleğinin örgütlenmesi ve gazetecilerin haklarının korunması açısından önemli bir adımdır. Bu tarihi olayın ardından İzmir'deki gazeteciler, mesleklerini daha etkin bir şekilde icra edebilmek ve dayanışma içinde olabilmek amacıyla cemiyeti kurmuşlardır. Cemiyetin kuruluşuyla birlikte İzmir'deki gazetecilerin seslerini daha güçlü bir şekilde duyurabildikleri ve mesleklerinin gerektirdiği standartları koruyabildikleri söylenebilir.

18 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Banu Avar, 18 Temmuz 1955 tarihinde Eskişehir'de doğmuş olan Türk yazar, gazeteci, program yapımcısı ve sunucusudur. Çalışma hayatı boyunca haber ve analiz içerikli programlar yapmıştır. Avar'ın kariyeri boyunca çeşitli konularda yazıları da yayımlanmıştır. Gazetecilik alanındaki çalışmalarıyla tanınan Banu Avar, Türkiye'nin önemli medya kişiliklerinden biri olarak bilinmektedir.

18 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Refik Halid Karay, 15 Mart 1888 tarihinde İstanbul'da doğmuş ve 18 Temmuz 1965 tarihinde yine İstanbul'da hayatını kaybetmiş olan Türk yazardır. Karay, edebi eserleriyle tanınmış ve Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunmuştur. Eserleri arasında romanlar, hikayeler ve denemeler bulunmaktadır. Kendisi aynı zamanda siyasi düşünceleriyle de tanınmıştır ve çeşitli dönemlerde siyasi yazılar kaleme almıştır. II. Meşrutiyet'in ilanından sonra gazetecilik ile uğraşmaya başladı. 1909 yılında girdiği Tercüman-ı Hakikat gazetesinde mütercimlik ve muhabirlik yaptı. Tercüman-ı Hakikat gazetesinde çalışırken, Son Havadis gazetesini kurdu.Fecriâtî topluluğuna katıldı ve "Kirpi" imzasıyla mizah dergisi Kalem'e yazılar yazmaya başladı.[4] Eşref dergisine zamanın edebiyatçıları üstüne portreler, tanıtma yazıları yazdı. Cem dergisinde hem başyazarlık, hem de yine "Kirpi" imzası ile mizah yazarlığı yaptı.Hürriyet ve İtilaf Fırkası'na üye oldu. Aydede adlı siyasi mizah dergisini çıkarmaya başladı. Hürriyet ve İtilaf Fırkası iktidara gelince, 1912'de Beyoğlu Belediye Başkatibi oldu. [İttihatçılar] yeniden iktidarı alınca yazıları yüzünden 1913'te önce Sinop'a sürüldü, daha sonra Çorum, Ankara ve Bilecik'e gönderildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.