TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 16 Nisan

Tarihler 16 Nisan'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 23:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 23:38
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 16 Nisan

Türkiye ve dünyada 16 Nisan tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

16 NİSAN TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Yaşar Özel, 1934 yılında Diyarbakır'da doğdu ve Türk sanat müziği dünyasında "Ses Kralı" unvanıyla tanındı. Müzikle olan bağı, Diyarbakır'da doğduğu yıllarda başladı. Ancak, müzik eğitimi almak için Ankara'ya taşınmak zorunda kaldı. İlk özel müzik derslerini Ankara'da Fahri Kopuz ve Vedia Tunççekiç'ten aldı.

1957'de düzenlenen iki farklı yarışmada üst üste finale kalarak "Ses Kralı" olarak adını duyurdu. 1959'da Ankara Radyosu'nda stajyer olarak işe başladı ve burada ünlü hocalardan dersler aldı. Ankara Radyosu'nda üç yıl boyunca görev yaptıktan sonra müzik kariyerine özel gazino programlarıyla devam etmek üzere İstanbul'a taşındı.

1970 yılında İstanbul Radyosu'na geçerek albüm çalışmalarına başladı ve İstanbul'da birçok solo konser verdi. Emekli olduktan sonra bile müzikal çalışmalarına devam etti. Ayrıca, güzel sanatlar ve tiyatro eğitimi aldı ve sporla da ilgilendi. Atletizmde Türkiye birincilikleri kazandı.

Yaşar Özel'in 200'den fazla albümü bulunmaktadır. 1970'lerde İstanbul'da bir Fransız müzik yapımcısıyla kaydettiği uzunçalar Fransa'da yayımlandı. Ayrıca, pek çok ülkede konserler ve turnelere katıldı.

Yaşar Özel, evli ve iki çocuk babasıydı. 16 Nisan 2019'da İstanbul'da 84 yaşında vefat etti.

16 NİSAN TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

Cenk Akyol, 16 Nisan 1987'de İstanbul'un Kadıköy ilçesinde doğdu. Türk Milli profesyonel bir basketbolcudur ve genellikle şutör gard ve kısa forvet pozisyonlarında görev almaktadır.

Basketbola olan ilgisi, voleybolcu bir ailenin çocuğu olarak başladı. Ancak zamanla basketbola geçiş yaptı ve 8 yaşında Efes Pilsen SK altyapısında basketbol kariyerine başladı.

Kulüp kariyerine Aralık 2003'te Türkiye Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka karşısında 17 yaşında çıktığı maçla başladı. Daha sonra, Efes Pilsen'de dört sezon boyunca önemli başarılar elde etti. Bu dönemde NBA Draftı'na katılarak Atlanta Hawks tarafından seçilen ender Türk oyunculardan biri oldu.

Kariyerinde Galatasaray, Anadolu Efes, ve diğer birkaç takımda da oynayan Akyol, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da önemli başarılar elde etti. Özellikle Galatasaray ile olan şampiyonlukları ve Anadolu Efes'teki performansıyla dikkat çekti.

Milli takımda da başarılı bir kariyere sahip olan Akyol, Genç Milli takımla Avrupa şampiyonluğu yaşadı ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Milli Basketbol Takımı ile Dünya 2.liği ve Gümüş Madalya kazandı.

Son olarak, 2015'te Beşiktaş Integral Forex ile sözleşme imzalayarak kariyerine devam etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.