TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 15 Mart

Tarihler 15 Mart'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 23:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 17:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 15 Mart

Türkiye ve dünyada 15 Mart tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

15 MART TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

ŞANLIURFA SEL

Tarihte bugün 15 Mart 2023 tarihinde Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu oluşan seller ve su baskınları, özellikle Adıyaman ve Şanlıurfa illerini etkiledi. Bu doğal afetlerde toplam 21 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Adıyaman ve Şanlıurfa'da yaşayan 3 bin 154 kişinin evleri, iş yerleri, araçları ve kişisel eşyaları zarar gördü.

Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bu sel felaketi meydana gelmesi, depremzedeleri de olumsuz yönde etkiledi. Kurulan birçok çadır ve konteyner, sular altında kalarak depremin neden olduğu hasarı daha da artırdı.

15 MART TARİHTE KİM DOĞDU?

SEREN ŞİRİNCE

Seren Şirince, 15 Mart 1991'de Almanya'nın Kaiserslautern bölgesinde doğdu ve daha sonra ailesiyle birlikte İzmir'e taşındı. Tiyatro kariyerine küçük yaşlarda İzmir'deki Han Tiyatrosu'nda Rüçhan Gürel'in eğitimleriyle başladı. Üniversite eğitimi sırasında teklif alarak 2012 ve 2013 yıllarında "Araf Zamanı" ve "Aşk Emek İster" adlı dizilerde rol aldı.

2014 yılında Talimhane Tiyatrosu'nda "Göl Kıyısı" oyunuyla tiyatro kariyerine adım attı ve oyunda Meltem Cumbul ve Yiğit Özşener gibi tanınmış isimlerle birlikte sahne aldı. Aynı yıl Eti Benim O reklamında yer aldı. 2015 yılında "İlişki Durumu: Karışık" adlı yaz dizisinde Ayşegül karakterini canlandırarak büyük bir tanınırlık elde etti. Dizi devamı niteliğinde olan "İlişki Durumu: Evli"de yine Ayşegül karakterini canlandırdı. Son olarak 2019 yılında "This Is Us" dizisinden uyarlanan "Bir Aile Hikayesi" adlı dizide ve "Bir Banka Soygunu Komedisi" adlı tiyatro oyununda Caprice karakteriyle yer aldı.

Seren Şirince, 25 Ağustos 2019'da İngiliz Tobias Sutter ile evlendi ve İngiltere'ye taşındı. Daha sonra ise eşiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşti.

15 MART TARİHTE KİM ÖLDÜ?

Barbara Maier Gustern

Barbara Joan Maier Gustern 10 Şubat 1935 tarihinde dünyaya geldi. Amerikalı bir vokal koçu, şarkıcı ve müzisyendi. Blondie müzik grubunun solisti Debbie Harry, Taylor Mac, Justin Vivian Bond ve Diamanda Galás gibi tanınmış müzisyenlerin yetişmesinde önemli bir rol oynadı.

Barbara Joan Maier, doğum adıyla 10 Şubat 1935'te Indiana'nın Boonville şehrinde Charles E. Maier'in kızı olarak dünyaya geldi ve burada büyüdü. Eğitimine Depauw Üniversitesi'nde başladı ve daha sonra Columbia Üniversitesi'nde psikoloji alanında yüksek lisans derecesi aldı. Müzik kariyerine başlamadan önce kısa bir süre psikoloji alanında çalıştı.

İsrail Muhafazakar Edith Sinagogu'nda şarkıcı olarak çalışırken eşi Josef Donald Gustern ile tanıştı. 27 Temmuz 1963'te Boonville, Indiana'daki aile evinde evlendiler. Ağustos 1964'te, eşiyle birlikte Ephrata Star Oyunevi'nde sahnelenen "The Threepenny Opera" adlı eserde rol aldılar. Ayrıca, 40 yaşından sonra Amerikan Müzik ve Oyunculuk Akademisi'nde dersler vermeye başladı.

Gustern, 10 Mart 2022'de Chelsea, Manhattan'daki konutunun dışında gezerken, bilinmeyen bir kadın tarafından itilerek başını zemine çarptı ve ciddi şekilde yaralandı. Olayın hemen ardından kısa bir süre bilinci yerinde olan Gustern, polise bilgi verdi, ancak sağlığı hızla kötüleştiği için acil beyin ameliyatı gerekti. New York'taki Bellevue Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak düşme sonucu yaşadığı kafa travması nedeniyle, 15 Mart 2022'de 87 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.