TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihte bugün ne oldu? 10 Mart

Tarihler 10 Mart'ı gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 01:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 01:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Tarihte bugün ne oldu? 10 Mart

Türkiye ve dünyada 10 Mart tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

10 MART TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

Tarihte bugün ilk telefon görüşmesi yapıldı. 10 Mart 1876’da Graham Bell ile yardımcısı Thomas Watson, ilk telefon görüşmesini yaptılar.

10 MART TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

yaşar alptekin

Tarihte bugün Yaşar Alptekin doğdu. 10 Mart 1962’de Yaşar Alptekin dünyaya geldi.

10 Mart 1962 tarihinde Tekirdağ'da dünyaya gelen Yaşar Alptekin, Türk sanat dünyasının renkli isimlerinden biridir. Küçük yaşlarda dansa olan ilgisiyle öne çıkan Alptekin, 1981 yılında Günaydın Gazetesi'nin düzenlediği dans yarışmasına katılarak yeteneklerini sergilemeye başladı.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra mankenlik kariyerine adım atan Alptekin, güzellik ve yetenekleriyle dikkat çekti. Kısa sürede modellikten oyunculuğa geçiş yapan sanatçı, televizyon dizileri ve sinema filmleri ile geniş kitleler tarafından tanındı. Özellikle "Lambada (Gençlik Ateşi)" filmiyle hem oyuncu hem dansçı kimliğiyle ön plana çıktı.

1985 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği yarışmada fotoroman güzeli seçilen Alptekin, güzellik ve yeteneklerini bir araya getirerek sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edindi. 1988 yılında tekstilci Nilgün Altınyay ile evlenen sanatçının bu evlilikten Ayris Alptekin adında bir kızı dünyaya geldi. Ancak, Nilgün Altınyay'ın 2020 yılında vefat etmesi aileyi derin bir üzüntüye boğdu.

Yaşamının ilerleyen dönemlerinde muhafazakâr bir yaşam tarzını benimseyen Alptekin, çeşitli TV kanallarında farklı programlara katılarak İslami konularda paylaşımlarda bulundu. Bu kararını Sakıp Sabancı'nın cenaze töreninin etkisi altında aldığını belirten sanatçı, Hac görevini yerine getirmek için Mekke'ye gitti.

2014 yılında Tekin Gün'ün yönetmenliğini üstlendiği "Aşkın Gözyaşları" TV filminde ana karakter Şems-i Tebrizi'yi canlandırdı.

10 MART TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Tarihte bugün Mustafa Nur Subaşı öldü. 10 Mart 2018’de seslendirme sanatçısı ve tiyatro oyuncusu Mustafa Nur Subaşı hayata gözlerini yumdu.

mustafa nur subaşı

6 Haziran 1941 tarihinde Bursa'da doğan Mustafa Nur Subaşı, Türk tiyatro ve seslendirme sanatının seçkin isimlerinden biridir. Ankara Devlet Konservatuvarı'nın yüksek bölümünden mezun olan sanatçı, kariyerine önce Ankara Devlet Tiyatrosu'nda başladı. 1979 yılında kurulan İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin olarak atanarak, burada önemli roller üstlendi.

Tiyatro sahnesindeki yeteneği kadar, pek çok sinema filmindeki seslendirme çalışmalarıyla da adından söz ettiren Mustafa Nur Subaşı, özellikle Kanal D ekranlarında yayımlanan "Şirinler" adlı çizgi filmin açılış jeneriğini seslendirmesiyle hafızalara kazındı. Seslendirme sanatındaki başarılarıyla tanınan Subaşı, birçok karaktere hayat vererek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sanatçının hayatındaki bir dönüm noktası, tatil için gittiği Selanik'te rahatsızlanması oldu. Zatürre teşhisi konularak yoğun bakıma alındı. Ancak, 10 Mart 2018 tarihinde yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Cenazesi, Üsküdar Tekel Sahnesi'nde düzenlenen bir törenin ardından Şakirin Camii'nde kılınan namazın sonrasında Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.