TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son dönemlerde ilişkiler konusunda sıklıkla kullanılan gosting nedir?

Ghosting nedir? Ghosting anlamı. Ghosting olduğu nasıl anlaşılır? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 16:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Son dönemlerde ilişkiler konusunda sıklıkla kullanılan gosting nedir?

Pek çok kişi, yaşadığı ilişkide bazı temel beklentilere sahip olur. Her ne kadar beklentiler ve ilişki yaşama şekli kişiden kişiye farklılık gösterse de belirli davranışlar, çoğunluk tarafından ortak yargılarla değerlendirilir. Örneğin çoğu insan bir ilişkideki olmazsa olmaz üç ana unsurun; sevgi, saygı ve sadakat olduğunu savunur. Bu üç unsurun olmadığı ilişkilerin, sağlam bir temelde inşa edilemediği iddia eder. Dünya geneline bakıldığında birbirinden çok ayrı şart ve standartlarda yetişen kadın ve erkeklerin, söz konusu unsurlar etrafında birleştiği gözlemlenir. Farklı görüş ve düşüncelere sahip insanlar da bulunmaktadır. Ancak genel kanı bu şekilde kendini gösterir. İlişkiler söz konusu olduğunda, geçilmesi gereken bazı evreler bulunur. Her insanın ilişkiye başlama şekli ve hızı bir olmamakla birlikte, en genel şekli bir ilişki; tanışma, görüşme, flört aşaması ve ardından gelen sevgililik süreci ile ilerler. Kimi durumlarda bu evreler çok hızlı bir şekilde tamamlanırken, kimi durumlarda da tam tersi şekilde yavaş olur. Bulunulan çevre ve yaşam tarzına bağlı olarak şekillenen istek ve beklentiler ile duyguların yoğunluğu, bu aşamaların nasıl şekilleneceğine yönelik önemli ipuçları verir. İlişkinin yaşandığı dönemin dinamiklerine bağlı olarak, her dönem kendine özgü kavramlar ortaya koyar. Son dönemlerde yaşanan ilişkiler içerisinde göe çarpan kavramlardan biri ghosting’dir. Ghosting nedir, nasıl anlaşılır? Birlikte inceleyelim.

Ghosting nedir?

Bir arkadaş, sevgili ya da buna benzer her türlü ilişki içerisinde olması gereken en temel unsur, öncelikle iletişimdir. İletişimin olmadığı yerde, bir ilişkiden de söz etmek mümkün olmaz. 2000’li yılların başında ortaya çıkan bir kavram olan ghosting; herhangi bir sebep olmaksızın ilişkide olunan partner ya da arkadaşın, bir gerekçe göstermeye gerek görmeden kurulan iletişimin bir anda kesilmesi olarak tanımlanır. İngilizce bir kelime olan ghost’tan (hayalet) türeyen bu kelime, görmezden gelme olarak da açıklanabilir.

Ghosting olduğu nasıl anlaşılır?

Bir kişinin ghosting uygulayıp uygulamadığını anlamak son derece kolaydır. Karşınızdaki kişi hiçbir sebep göstermeden, ani bir şekilde sizinle olan iletişimini kestiğinde ve o kişiye ulaşma çabanızı aleni bir şekilde görmezden geldiğinde ghosting uyguluyor demektir.  

Ghosting ne hissettirir?

Ghosting uygulanan bir kişi, çoğunlukla olumsuz duygular hissetmeye başlar. Karşısındaki kişi tarafından yok sayılan bu kişiler, yoğun bir mutsuzluk duygusu ile baş başa kalır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.