TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siyasetçi Suat Kılıç kimdir? Suat Kılıç nereli ve kaç yaşında?

Siyasetçi Suat Kılıç ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Peki Suat Kılıç kimdir ve nerelidir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 09:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
Siyasetçi Suat Kılıç kimdir? Suat Kılıç nereli ve kaç yaşında?

Siyasetçi Suat Kılıç hakkında bilgiler merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Suat Kılıç kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Suat Kılıç kimdir?

Suat Kılıç, 23 Temmuz 1972'de Samsun'da doğmuştur. Türk siyasetçi, gazeteci ve avukat olarak tanınmaktadır. Samsun milletvekili olarak 22., 23. ve 24. dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmıştır. Ayrıca, 6 Temmuz 2011 ile 25 Aralık 2013 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev almıştır.

1972 yılında Hüseyin ve Elmas çiftinin çocuğu olarak Samsun'da dünyaya gelen Kılıç, aslen Trabzon'un Of ilçesine bağlı Kavakpınar köyündendir. Çocukluğu Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesine bağlı Yeşilköy'de geçti. İlköğrenimini Yeşilköy İlkokulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimini Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde sürdürdü. Pilot olma hayaliyle Hava Harp Okulu'na başvursa da, gözlerindeki rahatsızlık nedeniyle sınavlara giremedi. Daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamlayarak 1995 yılında mezun oldu.

Üniversiteden mezun olmadan önce Kılıç, Dünya Radyo'da gençlik programı sunmaya başladı. İki yıl süren radyo programcılığından sonra Kanal 7'de çalışma teklifi aldı ve burada görev yaptı. Ardından NTV'ye geçerek Mirgün Cabas ve Banu Güven'in sunduğu "24 Saat" adlı haber programının Ankara ayağını hazırladı. 1999 yılında Kanal D'ye geçerek sabah programını sunmaya başladı. Daha sonra Kanal D'nin meclis bürosunda parlamento muhabiri olarak görev aldı.

Muhabirlik görevi sırasında, Suat Kılıç 2002 Türkiye genel seçimlerinde Samsun'dan AK Parti'nin 6. sıra milletvekili adayı olarak gösterildi. AK Parti'nin Samsun'dan yedi milletvekili çıkarmasıyla birlikte, 22. dönemde en genç milletvekili olarak Meclis'e girdi. Meclisin açılış toplantısında en genç üye olarak geçici Başkanlık Divanı'nda yer aldı. Daha sonraki seçimlerde ise kalıcı olarak Divan'a seçildi. Ayrıca bu dönemde AK Parti'nin Tanıtım ve Medya Başkanlığı yardımcılığı görevini üstlendi.

2007'deki seçimlerde yine Samsun'dan AK Parti'nin 3. sıra milletvekili adayı olan Kılıç, seçimler sonucunda ikinci kez Meclis'e girmeye hak kazandı. Ağustos 2009'da yapılan kabine değişikliği sonucunda boşalan AK Parti grup başkanvekilliğine seçildi.

Suat Kılıç, 2011 genel seçimlerinde Samsun'dan AK Parti'nin 2. sıra adayı olarak gösterildi. Seçimler sonucunda Meclis'e giren Kılıç, 6 Temmuz'da Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 61. Hükümet'te Gençlik ve Spor Bakanlığına getirildi. Bu atama ile 29. Gençlik ve Spor Bakanı olarak göreve başlarken, yeni kabinede en genç bakan unvanını da elde etmiş oldu. Görevi Faruk Nafiz Özak'tan ertesi gün devraldı.

İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı sürecinde, bir tanıtım projesi için Seksenler dizisinde konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Kılıç, Melike Nur Kılıç ile evlidir ve Muhammed Emin, Hüseyin Kağan ve Suat Melik adında üç çocuğa sahiptir. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.