TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun kimdir? Bülent Uygun ne kadar maaş alıyor?

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun’un hayatı ve kariyerine dair bilgiler merak ediliyor ve arama motorlarında aratılıyor. Biz de sizin için kendisine dair merak edilenleri derledik. Peki Bülent Uygun kimdir ve ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen tüm detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 17:17
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 17:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun kimdir? Bülent Uygun ne kadar maaş alıyor?

Teknik direktör Bülent Uygun’un hayatına dair bilgiler merak konusu oldu. Futbolseverler Bülent Uygun’un kariyerine dair pek çok sorunun cevabını araştırıyor. Biz de sizin için detayları ile ele aldık. Peki Bülent Uygun kimdir ve ne kadar maaş alıyor? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Bülent Uygun kimdir?  

1 Ağustos 1971'de Rizeli bir ailenin çocuğu olarak Sakarya'da doğan Çağdaş, eğitimine Sakarya'da devam etti. Genç yaşta, o dönem birçok yıldız futbolcuyu Türk futboluna kazandıran Sakaryaspor'un çeşitli kademelerinde oynadıktan sonra profesyonel futbol hayatına adım attı.

bülent uygun

17 yaşına kadar Sakaryaspor'un genç takımlarında oynayan ve genç millî takıma seçilerek 15 kez 17 A genç millî olan Çağdaş, Sakaryaspor'da oynatılmayacağını düşünerek Ankara Şekerspor'a transfer oldu. Burada bir yıl oynadıktan sonra Sakaryaspor'a geri dönerek profesyonel kariyerine başladı. Daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Fenerbahçe'ye geldiği ilk yılında 22 gol atarak gol kralı oldu. Ardından sırasıyla Çanakkale Dardanelspor, Trabzonspor, Göztepe, Zonguldakspor ve Sivasspor formalarını giydi. Süper Lig'de toplam 85 gol atarak dikkat çekti ve 2001 yılında Sivasspor'da 30 yaşında futbolculuk kariyerine son verdi.

Bülent Uygun, teknik direktörlük kariyerine 2007 yılında Sivasspor'da adım attı. Sivasspor'a futbol tarihindeki en parlak dönemlerinden birini yaşattı. Takımı çalıştırdığı 4 sezonda 2'sinde şampiyonluğa oynadı. Bu sezonların ilk yarısını lider tamamlamasına rağmen, son haftalarda şampiyonluğu kaybetti.

bülent uygun 2

Daha sonra Bucaspor ve Eskişehirspor'u yönetti. Eskişehirspor'da, 2010-11 sezonunun 8. haftasında Rıza Çalımbay'ın ayrılmasının ardından göreve geldi ve takımı başarılı bir sezon geçirerek 7. sırada tamamladılar.

2011-12 sezonunun 1. Lig'in bitimine 7 hafta kala Hüsnü Özkara'nın yerine Elazığspor'un başına geçen Bülent Uygun, takımı Süper Lig'e çıkartırken yaptığı 21 transferle büyük eleştiri topladı. Stadlarının tadilatta olması sebebiyle ilk 3 iç saha maçını farklı şehirlerde oynamak zorunda kalan Elazığspor, Bülent Uygun yönetiminde Süper Lig'in 7. haftasına dek sadece 2 puan toplayabildi. Uygun, 7. haftada kendi sahalarında oynanan Akhisar Belediyespor maçından alınan beraberlik sonrası istifa etti. İstifası sonrasında hem kendisi hem de Elazığspor yönetimi, duygusal mesajlar yayınlayarak birbirlerine olan bağlılıklarını belirttiler. 7 Şubat 2013 tarihinde Gaziantepspor'la anlaşan Uygun, 11 Kasım 2013 tarihinde ise Gaziantepspor Teknik Direktörlüğü'nden istifa etti.

bülent uygun 3

Aralık 2013'te, Katar'ın Dûrî Nücûm takımlarından Umm Selâl ile 6 aylık bir sözleşme imzalayan Bülent Uygun, böylelikle Dûrî Nücûm Katar tarihindeki ilk Türk teknik direktör oldu. İlk maçında El Arabi takımına karşı takımını yöneten Uygun, ligde 3 haftadır yenilmeyen ve kalesinde gol dahi görmeyen El Arabi'yi 1-0 mağlup etti. Ayrıca bu maçta takımı adına sezonun ilk galibiyetini elde etti. Hemen ardından Belçikalı ünlü teknik adam Erik Gerets'in çalıştırdığı Ed-Dehil ile karşılaşan takımı, rakibini 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Teknik direktörlük kariyerinde, Sivasspor'un tarihinde önemli bir iz bıraktı. Sivasspor'dan ayrılmasının üzerinden 14 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra tekrar Sivasspor'un teknik direktörlük görevine getirildi.

Bülent Uygun ne kadar maaş alıyor?

Teknik direktör Bülent Uygun’un maaşı ile ilgili net bir bilgi bulunmamakta.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.