TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcaklıklar mevsim normalleri altında! Soğuk hava mı geliyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava durumuna göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı etkili olacağı bilgisi yer alırken, sıcaklığın mevsim normalleri altına olması beklenildiği bilgisi verildi. İşte sizlerle, ülke genelinde beklenen hava tahmin raporu....

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 19:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 19:36
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sıcaklıklar mevsim normalleri altında! Soğuk hava mı geliyor?

Son yayınlanan hava tahmin raporu ile birlikte bölgelerde ve bazı illerde beklenen hava koşulları açıklanarak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçları için çığ tehlikesi uyarısı geldi. Bazı bölgeler ise sis nedeniyle uyarıldı...

hava durumu

Ülke genelinde beklenen hava sıcaklığı yayınlandı!

Meteoroloji hava tahmin raporu göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacağı bilgisi yer alırken, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinde yağış  beklenildiği bilgisi verildi. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklenildiği bilgisi yer alıyor. Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu bilgisini verdi.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçları için Meteoroloji Genel Müdürlüğünden çığ tehlikesi uyarısı yapıldı.

hava sıcaklığı

HAVA SICAKLIĞI

Yayınlanan hava tahmin raporu göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı bilgisi ile birlikte, genellikle mevsim normalleri civarında bir hava sıcaklığını bilgisi verildi. Ülkenim doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiği bilgisine yer verildi.

Rüzgar’ın ise genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Marmara’da parçalı bulutlu yer yer pus ve sis bekleniyor

Ege’de parçalı bulutlu iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Akdeniz parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.