TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seren Serengil kimdir? Seren Serengil hangi okul mezunu?

Magazin gündeminde adını sıklıkla duyduğumuz ve şarkıcı kimliğinin dışında özellikle sunuculuk kariyerinde yaptığı açıklamalar sebebi ile gündemden düşmeyen Seren Serengil'in hayatı merak konusu oldu. Peki Seren Serengil kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 10:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Seren Serengil kimdir? Seren Serengil hangi okul mezunu?

Sunucu, şarkıcı ve oyuncu kimliği ile tanınan ve özellikle sunuculuk kariyerinde yaptığı açıklamalarla gündem olan Seren Serengil hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Seren Serengil kimdir ve kaç yaşında? İşte magazin gündeminin en popüler isimlerinden Seren Serengil hakkında merak edilenler...

Seren Serengil kimdir?

Serengil, 6 Nisan 1971 tarihinde İstanbul Amerikan Hastanesi'nde dünyaya geldi. İlk kez 1977 yılında, babası Öztürk Serengil ile birlikte "Sarhoş" filminde çocuk oyuncu olarak kamera karşısına geçti. Aynı yıl, babasıyla birlikte Gar Gazinosu'nda sahneye çıktı. Profesyonel sahne kariyerine 16 yaşında Fahrettin Aslan tarafından görevlendirildiği Maksim Gazinosu'nda başladı ve en genç kadın assolist unvanını elde etti. Profesyonel oyunculuk kariyerine ise 1990 yılında Mehmet Aslantuğ ile rol aldığı "Başka Olur Ağaların Düğünü" dizisi ve Hakan Ural ile birlikte rol aldığı "Alev Gibi Bir Kız" filmiyle adım attı.

Seren Serengil'in müzik kariyeri, ilk albümü "Ayrıldık" ile 1991 yılında başladı ve albümün ana teklisi "Bana Her Şey Seni Hatırlatıyor" ile tanındı. O zamandan beri üç albüm ve bir tekli yayınlamıştır. En popüler albümü olan "Bu Gecenin Hatırına", sadece bir klip ile 170.000 adet kopya satarak popülaritesini büyük ölçüde artırdı. Serengil, klasik piyano çalma yeteneğine sahiptir ve 2006 yılında "Dost Bile Kalamadık", "İnsan Severse Özler", "Sen Şansını Kaybettin" ve "Sessiz Telefon" gibi şarkılarını kendi yazıp besteledi. Müzik kariyeri boyunca İbrahim Tatlıses, Emrah, Selami Şahin, Soner Sarıkabadayı ve Serdar Ortaç gibi birçok ünlü isimle çalışmıştır.

Seren Serengil, kariyeri boyunca şarkıcı ve sohbet programı konuğu olarak birçok TV programında yer almıştır. 2007 yılında, Erol Köse ve Bekir Hazar ile birlikte Show TV'nin "UçanKuş" programında konuk olarak yer aldı. Ayrıca 1993 yılında, Emrah'ın "Haydi Şimdi Gel" ve "Töre" şarkılarının video kliplerinde rol aldı. Serengil ve Emrah, "Yasak Sokaklar" ve "Belalım Benim" dizilerinde de birlikte çalıştı.

Serengil'in 3 Nisan 2009'da eşi Musa Aytun'dan Stephanie adlı bir kızı dünyaya geldi. Ancak, altı aylık doğan bebek sadece dört gün yaşayabildi ve 7 Nisan'da hayatını kaybetti. Serengil, Aralık 2010'da son albümü "Ben Adamı Ayrılırken Tanırım"ı piyasaya sürdü. Albümün ilk müzik videosunun galası da aynı tarihte gerçekleşti. 2011 yılında, Show TV'de yayınlanan "Seren Serengil İle Evlenir Misin?" adlı sabah programını sundu. 2014 yılında ise Cine5'in "Kim Ne Derse Desin" programında iki sezon boyunca ana sunuculardan biri olarak yer aldı.

Bir dönem hafta içi her gün Star TV'de yayınlanan "Duymayan Kalmasın" adlı magazin programını Cengiz Semercioğlu ile birlikte sunan Serengil, programda şarkıcı Gülben Ergen hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle Ergen tarafından dava edildi. Ekim 2017'de İstanbul'da bir mahkeme, Serengil'e altı ay boyunca şarkıcıya "30 metreden fazla yaklaşmaması, hakaret etmemesi ve şiddet uygulamaması" şeklinde bir karar verdi. Ancak bu kararın belirtilen süre içinde ihlal edildiği iddiasıyla Ergen, davayı tekrar açtı. Bunun üzerine mahkeme, Ocak 2018'de Serengil'i üç gün hapis cezasına çarptırdı.

Mayıs 2018'de Yaşar İpek ile evlenen Serengil, hamile olduğunu Ağustos 2019'da duyurdu. Ancak, aynı ay içerisinde Serengil, aldığı boşanma kararını sosyal medya hesabından paylaştı. 1 Eylül 2019'da ise Serengil, bebeğini kaybettiğini açıkladı. 2020-2023 yılları arasında Beyaz TV'de hafta içi her gün yayınlanan "Söylemezsem Olmaz" adlı programda Arto ve Bircan Bali ile birlikte sunuculuk yaptı.

Seren Serengil hangi okul mezunu?

İstanbul'da Yıldız Koleji'nde eğitim gördükten sonra, Londra'da ve daha sonra İsviçre'nin Montreux kentinde işletme eğitimi aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.