TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimlerde bağımsız olacağını açıklamıştı... Sarıyer Belediye Başkan adayı Şükrü Genç kimdir?

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala belediye başkan adaylarının hayatı ve faaliyetleri merak konusu oluyor. Sarıyer Belediye Başkan adayı Şükrü Genç de merak ediliyor ve arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Peki Şükrü Genç kimdir? Detaylar haberde...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 10:22
Kaynak: HABER MERKEZİ
Seçimlerde bağımsız olacağını açıklamıştı... Sarıyer Belediye Başkan adayı Şükrü Genç kimdir?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala Sarıyer Belediye Başkan adayı Şükrü Genç’in hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için Şükrü Genç hakkında merak edilenleri derledik. Peki Şükrü Genç kimdir? İşte bütün detaylar…

Şükrü Genç kimdir?

1954 yılında Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimini 1965 yılında Rumelihisarı'ndaki Şair Nigar İlkokulu'nda, ortaöğrenimini ise 1969 yılında Emirgan Ortaokulu'nda tamamladı. Lise eğitimini ise 1973 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nde aldı. 1974-1975 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü'ne devam etti. Daha sonra, 1982-1983 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu.

Eğitimini tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenim gördü ve mezun olduktan sonra Libya'da iki yıl çalıştı. Daha sonra Irak'ta bir inşaat firmasında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü gibi pozisyonlarda görev aldı. 1987 yılında özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalıştıktan sonra, 1989 yılında kendi inşaat şirketini kurdu ve çeşitli inşaat projeleri gerçekleştirdi.

ŞÜKRÜ GENÇ

1988 yılında siyasete atıldı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nde üyelik, ilçe-il-kurultay delegeliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. 1994-1999 yılları arasında Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlendi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı olarak Sarıyer Belediye Başkanı seçildi. Ayrıca, 2014 yerel seçimlerinde de CHP'den tekrar belediye başkanı seçildi.

Şükrü Genç, evlidir ve üç çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul İli, Sarıyer İlçesi Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi.

20 Şubat 2023 tarihinde yaptığı açıklamayla, 2024 yerel seçimlerinde bağımsız olarak Sarıyer Belediye Başkanı adayı olacağını duyurdu.

Sarıyer Belediyesi başkanı hangi partiden?

2019 Türkiye yerel seçimlerinde, İstanbul Sarıyer Belediyesi'ni Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Şükrü Genç, 114.810 oy alarak %55.97 oy oranıyla kazanmıştır.

Şükrü Genç aday mı?

"Bağımsız aday olarak devam ediyoruz." diyerek konuşan Genç, şu anda karar aşamasında olduklarını belirtti ve ekledi: "Kararı verdik. Halkımız 'Yürü' dedi, biz de yürüyoruz. Yolumuz açık olsun. Yine birlikte kazanacağız."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.