TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şarkıcı Ferhat Göçer kimdir? Ferhat Göçer kaç yaşında ve nereli?

Güçlü sesi ve şarkıları ile pek çok seveni bulunan başarılı şarkıcı Ferhat Göçer'in hayatına dair merak edilenleri sizler için derledik. Peki Ferhat Göçer kimdir ve kaç yaşında? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 13:59
Kaynak: HABER MERKEZİ
Şarkıcı Ferhat Göçer kimdir? Ferhat Göçer kaç yaşında ve nereli?

Türk şarkıcı ve doktor Ferhat Göçer'in hayatı yakından ilgiyle takip edilmektedir. Müziğiyle geniş kitlelere seslenen Göçer hakkında, "Ferhat Göçer kimdir, kaç yaşında? Nereli, eğitimi ne?" gibi araştırmalar sıkça yapılmaktadır. Ferhat Göçer, sadece müzik kariyeriyle değil, aynı zamanda doktorluk mesleğiyle de tanınmaktadır. 2017 yılında, 25 yıl boyunca sürdürdüğü doktorluk mesleğinden emekli olmuş ve müzik kariyerine yoğunlaşmıştır. Ferhat Göçer'in hayatı ve başarılarıyla ilgili merak edilenler için bu içeriğimizi takip edebilirsiniz.

Ferhat Göçer kimdir?

Ferhat Göçer, 11 Mayıs 1970 tarihinde Birecik, Şanlıurfa'da doğan Türk şarkıcı ve doktordur.

ferhat göçer

Eğitimci bir anne ve babanın en büyük oğlu olarak Birecik'te doğan Ferhat Göçer, ailesinin görev yeri olan İzmit'te büyüdü. Okula 4 yaşında başladı ve 1985 yılında İzmit Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 1988'de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü tamamladı. Ardından Devlet Opera ve Balesi'nde iki yıl sözleşmeli olarak çalıştı. Doktor olarak tayini Şanlıurfa'ya çıkınca mecburi hizmetini yerine getirmek üzere bu şehre gitti. İstanbul'a döndüğünde Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak göreve başladı. Müziği klasik eğitimiyle birleştirip modern tarzda icra etmek isteyen Ferhat Göçer, müzik kariyerine de devam etmektedir.

Ferhat Göçer, geniş bir müzik yelpazesine sahip bir sanatçıdır. Dünya opera repertuvarından günümüz popüler şarkılarına, napolitanlardan şansonlara, rembetikolardan Türk Sanat Müziği eserlerine kadar geniş bir repertuvara sahiptir. Ayrıca Türk Halk Müziği örneklerinden, Hafif Batı Müziği'nin nostaljik parçalarına kadar birçok farklı müzik türünü seyircisiyle buluşturur.

ferhat göçer 2

Ferhat Göçer, Türkiye'nin tek şahsa özel senfoni orkestrası olan Metropol Senfoni Orkestrası ile konserler vermektedir. Kendi adını taşıyan ilk albümü 2005 yılında Eylül ayında piyasaya sürüldü. Sanatçı, 2007 yılında yayımladığı 'Yolun Açık Olsun' adlı ikinci albümü ile MUYAP Altın Plak ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda, 2008 yılında düzenlenen 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Pop Erkek' ödülünü kazandı. Yine aynı yılın Altın Kelebek Ödülleri'nde ise ‘En İyi Türk Pop Erkek Solist’ kategorisinde ödül aldı.

Ferhat Göçer, ‘Anadolu Aryaları’ adlı projesiyle Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konserler verdi, İstanbul'dan Diyarbakır'a, Gaziantep’ten İzmir’e uzanan bir dizi performans sergiledi. Müziğinin uluslararası alanda tanınmasını sağlamak isteyen Göçer, Gino Castelli, Alessandro Safina, Al Bano, Patrizio Buene, Emma Shaplin ve Michael Bolton gibi dünya çapında ünlü sanatçılarla yaptığı konserlerle farklı kültürler arasında müzikal köprüler kurdu.

Kasım 2012'den bu yana Ferhat Göçer, Türkiye UNICEF İyi Niyet Elçisi unvanını taşımaktadır. 2014 yılında, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkan Yardımcısı olarak görev almış ve bu pozisyonda halen aktif olarak çalışmaktadır. 2017 yılında, 25 yıl boyunca doktorluk mesleğini icra ettikten sonra emekli olan Göçer, müzik kariyerine odaklanarak çalışmalarına devam etmektedir. 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.