TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sabahları bebeğinizin keyfini yerine getirecek bebek kahvaltı tarifleri

Bebek kahvaltı tarifleri nelerdir? Bebekler için ek gıda kahvaltı tarifleri. Hangi besinler bebeklere kahvaltı önerileri olarak sunuluyor? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sabahları bebeğinizin keyfini yerine getirecek bebek kahvaltı tarifleri

Anne babaların sabahları en fazla düşündüğü konulardan biri ek gıda kahvaltı tarifleri olarak kendini gösteriyor. Bebek kahvaltı tarifleri içerisinde besleyiciliği yüksek olan ve kolay hazırlanan tarifler sıklıkla yapılıyor. Anne babalar için bebeklere kahvaltı önerileri hazırladığımız haberimizde, birbirinden sağlıklı ve lezzetli 5 tarifi bulabilirsiniz.

Bebekler için ek gıda kahvaltı tarifleri

Aileler için bebeklere kahvaltı önerileri hazırladığımız bu yazımızda hem pratik hem de bir o kadar besleyici bebek kahvaltı tarifleri bulabilirsiniz. Güne sağlıklı bir başlangıç yapmak için bebeğinizin çok seveceği 5 kahvaltılık lezzeti birlikte inceleyelim.

muzlu yoğurtlu püre

Muzlu yoğurt (6 aylık ve daha büyük bebekler için)

Son derece sağlıklı ve bir o kadar da besleyici olan muz ve yoğurdun bir araya getirilmesi ile hazırlanan muzlu yoğurt püresi, pek çok bebeğin severek tükettiği gıdalar arasında yer alır. Bebek kahvaltı tarifleri kategorisinde ebeveynlerin sıklıkla hazırları bu püre, bebeklere kahvaltı önerileri listelerinde de kendine yer edinir. Özellikle anne sütünün yanında ek gıda tarifleri arayan ailelerin, en fazla yaptığı tariflerden biridir. Muzlu yoğurtlu püre yapımı için gereken malzemeler:
Yarım ya da 1 adet küçük muz
2 yemek kaşığı yoğurt (Ev yapımı varsa daha iyi olur)
2 adet bebek bisküvisi

Hazırlanışı:
Bebek bisküvileri bir kabın içerisinde iyice ezilir. Ayrı bir kapta ise muz püre haline getirilir. Bu işlemlerin ardından tüm malzemeler birleştirilir. Burada dikkat edilmesi gereken unsur, yoğurdun çok soğuk olmamasıdır.

bebek pilavı

Bebekler için pilav (6 aylık ve daha büyük bebekler için)

Yemek seçen pek çok bebeğin dahi severek tükettiği pilav, bebeklerin kolayca yiyebileceği şekilde hazırlanabiliyor. Bebekler için ek gıda tarifleri listesine eklenebilecek bebek pilavını diğer pilavlardan ayıran en temel unsur ise, blenderdan geçirilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem tanelerin bebeğin boğazına kaçmaması için özellikle yapılıyor. Bebek kahvaltı tarifleri içerisinde yer alan ve oldukça doyurucu olan bebek pilavının yapımı için gerekli olan malzemeler:
1 yemek kaşığı pirinç (Kaşık tepeleme dolu olacak şekilde)
1 kaşık tereyağı (Tatlı kaşığı)
1 bardak su (Su bardağı)

Hazırlanışı:
İyice yıkanan pirinçler, 1 bardak suyun yer aldığı küçük bir tencerede güzelce haşlanır. Piştiğine emin olunduktan sonra üzerine tereyağı ilave edilir. Ardından bebek için uygun kıvama gelinceye kadar blendırdan geçirilir. Pilav soğuduktan sonra bebeğe yedirilir.

peynirli omlet

Peynirli Omlet (8 aylık ve daha büyük bebekler için)

Protein açısından son derece sağlıklı bir besin olan yumurta, omlet haline getirilerek pişirildiğinde en fazla hazırlanan bebek kahvaltı tarifleri arasında kendine yer buluyor. Yapımı da son derece kolay olan omlet, içerisine peynir eklenerek besin değeri yükseltiliyor. Bebeklere kahvaltı önerileri konusunda sıklıkla tercih edilen peynirli omlet tarifi ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:
1 adet yumurta sarısı
1 dillim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Yumurtanın sarısı, beyaz peynir ve tercih edilen yağ bir kabın içerisine alınır ve iyice karıştırılır. Önceden ısıtılmış tavaya hazırlanan bu karışım dökülür. Ardından kısık ateşte her iki tarafı da güzelce pişirilir. Çok sıcak olmamasına dikkat edilerek, bebeğe yedirilir.

havuçlu mücver

Havuç mücveri (8 aylık ve daha büyük bebekler için)

İçerdiği vitaminler sayesinde her yaştan insan için tam bir sağlık deposu olan havuç, bebek kahvaltı tarifleri içerisinde kendine en fazla yer bulan gıdalardan biri olarak kendini gösteriyor. Bebeklere kahvaltı önerileri arayan ebeveynler içi son derece kolay ve pratik bir tarif olan havuç mücveri için gereken malzemeler:
1 adet rendelenmiş havuç
1 kaşık yoğurt (Tatlı kaşığı)
2 kaşık tam buğday unu (Tatlı kaşığı)
Yarım yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı (Tatlı kaşığı)

Hazırlanışı:
Rendenin en ince tarafı ile rendelenen havuç, 1 su bardağı suyun içerisine dökülerek pişirilir. Bu esnade bir kabın içerisine alınan yoğurt, un ve yumurta sarısı iyice karıştırılır. Karışım homojen kıvama geldiğinde içerisine pişen havuçlar eklenir ve yeniden karıştırılır. Ardından tereyağı bir tavaya koyulur ve kapta bekleyen malzemelerden 1 yemek kaşığı alınarak tavaya eklenir. Tava dolana kadar bu şekilde ekleme yapmaya devam edilir. Her iki tarafı da güzelce pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Ilık hale geldiğince tüketim için hazırdır.

avokadolu bebek kahvaltısı


Avokadolu bebek kahvaltısı

Son yılların sevilerek tüketilen meyvelerinden biri olan avokado bebeklerin sabah kahvaltılarını da süslemeye başladı. Bebeklere kahvaltı tarifleri içerisinde kendine yer bulan avokado ile hazırlanan bebek kahvaltısı için gereken malzemeler:
Yarım patates
1 dilim avokado
1 adet muz (Küçük boy)
1 kaşık ceviz (Tatlı Kaşığı)
Labne (1 Tatlı Kaşığı)
1 kaşık pekmez (Tatlı Kaşığı)

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler bir kabın içerisinde bir araya getirilir ve ezilir. Çatal kullanılarak yapılan bu ezme işlemi sonra yemeye hazır hale gelir. Kıvamı biraz koyu olacaktır. Bu nedenle isteyen ebeveynler içerisine bir miktar anne sütü de ekleyebilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 5 sağlıklı kahvaltılık önerisi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.